Home » Cultură » Faţa întunecată a lunii. Anarhistul care comite o serie de crime în Purgatoriu

Faţa întunecată a lunii. Anarhistul care comite o serie de crime în Purgatoriu

Publicat: 23.08.2017
Romanul SF Faţa întunecată a lunii, de Anthony O’Neill, o poveste SF care ţine cititorii în suspans, a apărut recent la editura RAO.
În acest thriller science-fiction un android anarhist comite o serie de crime pe o bază de pe Lună numită Purgatoriul, loc de detenţie pentru răufăcătorii trimişi aici de pe Pământ. Un fost poliţist, locotenentul Damien Justus, este trimis pe Lună ca să investigheze cazul şi să-l prindă pe criminalul în serie, androidul Leonardo Black.

„Faţa  întunecată a Lunii este o combinaţie între ceea ce s-ar putea întâmpla când Raymond Chandler îl întâlneşte pe Isaac Asimov ascuns în umbră. Ceea ce m-a captivat în roman este detectivul lunar, fost  poliţist, care e trimis pe o colonie pe Lună ca să investigheze nişte crime misterioase. Un sistem corupt. Scene de urmăriri. Roboţi ucigaşi. O carte foarte bună!,“ afirmă cunoscutul scriitor american de SF Peter Clines.

Anthony O’Neill este fiul unui poliţist irlandez şi al unei stenografe australiene. S-a născut în Melbourne, în 1964, şi trăieşte în prezent în Edinburgh. Înaintea acestui voplum, a scris 4 romane care au fost publicate în 14 limbi: Şeherezada (2001), The  Lamplighter (2003), The Empire of Eternity (2006), The Unscratchables (2009), publicat în afara graniţelor Australiei, sub pseudonimul Cornelius Kane.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase