Home » Cultură » O fotografie cumpărată cu suma de 10 $ poate fi de un milion de ori mai scumpă în urma unui detaliu care i-a surprins pe experţi. Cine a fost surprins în fotografie

O fotografie cumpărată cu suma de 10 $ poate fi de un milion de ori mai scumpă în urma unui detaliu care i-a surprins pe experţi. Cine a fost surprins în fotografie

O fotografie cumpărată cu suma de 10 $ poate fi de un milion de ori mai scumpă în urma unui detaliu care i-a surprins pe experţi. Cine a fost surprins în fotografie
Publicat: 25.11.2017
În 2011, un avocat pe nume Frank Abrams a cumpărat o fotografie de secol XIX pentru suma de 10 dolari. A presupus că fotografia care înfăţişa cinci cowboy era o simplă relicvă rămasă din Vestul Sălbatic. Lucrurile nu au stat tocmai aşa, întrucât în imagine apare Billy the Kid, celebrul criminal din Vestul Sălbatic de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Acum însă, experţii consideră că unul dintre oamenii din imagine este Billy the Kid, care apare în poză cu poliţistul care l-a omorât, scrie Smithsonian.

Abrams a început să suspecteze ce comoară se găseşte în casa lui după ce a văzut în 2015 o emisiune TV despre descoperirea unei fotografii a lui Billy. O căutare în Google l-a dus pe Abrams la imagini cu Pat Garrett, şeriful din Lincoln County, New Mexico, care l-a împuşcat pe Billy într-o cameră întunecată. Apoi s-a întrebat dacă omul subţire din spate nu este cumva chiar Billy the Kid.

Aşa cum spune povestea, Garrett şi Billy erau prieteni înainte ca ultimul să devină un om al legii. Atunci când Garrett a fost numit şerif, a fost obligat să-l vâneze pe Billy, care fugea după ce a omorât alt şerif. Garrett a reuşit să-l aresteze pe Billy, iar ulterior a fost condamnat la moarte prin spânzurătoare. Înainte să fie trimis la spânzurătoare, acesta a reuşit să scape din închisoare, omorând alte două persoane în proces.

Cursa dramatică ce a urmat s-a încheiat atunci când Garrett îl verifica pe un prieten de al lui Billy în Fort Summer. Într-un mod neaşteptat, a venit chiar Billy. Casa era întunecată, iar cei doi nu se puteau vedea bine. Dar Garrett a recunoscut vocea fostului său prieten, omorându-l pe acesta cu două focuri de armă, dintre care primul l-a lovit direct în inimă.

Crezând că fotografia sa îi poate arăta pe cei doi oameni în vremuri mai fericite, Abrams a consultat profesori şi specialişti, care au susţinut că există o probabilitate extrem de mare ca poza să-i reprezinte pe cei doi. De asemenea, un expert în scris de mână din Texas a precizat că semnătura din imagine se potriveşte cu scrisul lui Garrett.

Cercetătorii susţin că imaginea a fost realizată între anii 1875 şi 1880. Nu este sigur cum imaginea a ajuns la un târg de vechituri din Carolina de Nord, dar Abrams crede că poza a aparţinut lui Ashmun Upson, un jurnalist care l-a ajutat pe Garrett să scrie o biografie a lui Billy the Kid.

Fotografia care a apărut în emisiunea TV are o valoare de 5 milioane de dolari, iar fotografia lui Abrams poate fi vândută la o sumă chiar mai mare, dar avocatul nu şi-a exprimat intenţia de a o vinde.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Ultimul loc neatins din Europa”. Fotografia unei românce premiată de o publicaţie britanică prestigioasă

10 Fotografii fascinant de intime făcute pe parcursul lungii istorii a prostituţiei – GALERIE FOTO

Aceasta este prima fotografie a unui om (FOTO)

Cea mai mare fotografie panoramica din lume!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase