Home » Cultură » Muzeul Antipa prezintă expoziţia „O Prietenie Regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944”

Muzeul Antipa prezintă expoziţia „O Prietenie Regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944”

Publicat: 23.11.2017
Cu ocazia aniversării a 150 ani de la naşterea lui Grigore Antipa, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” invită bucureştenii (ş nu numai) să ia parte la expoziţia „O Prietenie Regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944”, un eveniment în cadrul căruia e transpusă în imagini prietenia dintre membrii Casei Regale a României şi celebrul om de ştiinţă.
Grigore Antipa, savantul care a inaugurat în 1908 Muzeul Naţional de Istorie Naturală în propriul său lăcaş din Bucureşti, a fost de-a lungul timpului sprijinit şi promovat de Casa Regală a României. Totul a început la Peleş, în octombrie 1892, când Grigore Antipa, tânăr eminent, şcolit la o prestigioasă universitate din Germania, are deosebita onoare de a-i prezenta Regelui Carol I planurile sale de viitor.
 
Cucerit de tânărul zoolog cu abilităţi aparţinând domeniului economic, suveranul îl reţine la dejun şi, mai mult, îi devine acestuia de-a lungul anilor ”un adevărat părinte care l-a sprijinit şi povăţuit până la sfârşitul vieţii sale”.
 
 
Expoziţia „O Prietenie Regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944” este deschisă începând cu data de 22 Noiembrie 2017. În cadrul ei pot fi admirate numeroase fotografii, dar şi o serie de obiecte reprezentative, ilustrând această prietenie. 
 
”Prietenia dintre Grigore Antipa şi Casa Regală are o frumuseţe aparte. Este interesant să descoperi ce era în spatele întâlnirilor oficiale. Dincolo de aparenţe erau oameni deosebiţi care se bucurau de timpul petrecut împreună. Vorbim despre o prietenie care a rezistat în timp, indiferent de evenimentele din acea vreme, vorbim despre susţinere şi încurajare pe termen lung, lucruri fără de care Grigore Antipa nu şi-ar fi dus la bun sfârşit planurile şi ideile. Este o prietenie din care fiecare poate învaţa câte ceva.” declară Aura Sorescu-Alboiu – Creative Director Armada, agenţia partener a expoziţiei. 
 
Expoziţia temporară ”O prietenie regală” poate fi vizitată până pe 4 Martie 2018.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase