Home » Cultură » Oprah Winfrey, premiată cu Globul de Aur

Oprah Winfrey, premiată cu Globul de Aur

Oprah Winfrey, premiată cu Globul de Aur
Publicat: 15.12.2017
Realizatoarea TV americană Oprah Winfrey va primi distincţia Cecil B. DeMille - un Glob de Aur onorific - pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei de divertisment, la gala care va avea loc în ianuarie 2018, la Los Angeles, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului, potrivit Variety.

Asociaţia presei străine de la Hollywood (The Hollywood Foreign Press Association/ HFPA) o va onora pe Oprah Winfrey la cea de-a 75-a gală a sa. Oprah Winfrey primeşte acest premiu pentru deceniile în care „a sărbătorit personajele feminine puternice de pe marele ecran şi din viaţa reală şi a fost un model pentru femei şi tinere”, potrivit HFPA, citată de Mediafax.

În fiecare an, premiul Cecille B. DeMille este acordat unui star a cărui muncă a contribuit la dezvoltarea artei cinematografice şi a avut un impact şi asupra industriei de divertisment în general. Laureaţi ai premiului în anii trecuţi au fost Woody Allen, Denzel Washington, Jodie Foster, George Clooney, Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Harrison Ford, Lucille Ball, Martin Scorsese, Michael Douglas, Robert De Niro, Robin Williams, Sidney Poitier, Sophia Loren şi Steven Spielberg.

Anul acesta, premiul i-a fost acordat actriţei Meryl Streep.

Premiul Cecil B. DeMille este numit după regizorul hollywoodian a cărui carieră a cuprins atât epoca filmului mut, cât şi cinematograful cu sunet.

Oprah Winfrey, care a fost nominalizată la Oscar şi Globul de Aur la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, în 1986, pentru evoluţia sa din filmul „Culoarea purpurie/ The Color Purple”, a revenit în ultimii ani în cinematografie şi s-a remarcat în 2013 cu rolul din filmul „Majordomul/ The Butler” şi în 2014 cu rolul din „Selma”, un film despre Martin Luther King. Anul acesta, ea a jucat rolul principal în producţia HBO „The Immortal Life of Henrietta Lacks”, iar, anul viitor, va apărea în „Wrinkle in Time”, un film de Ava DuVernay. De asemenea, în prezent, este producător executiv al unor serii precum „Greenleaf”, „Queen Sugar” şi „Oprah’s Master Class”.

Preşedinte şi director general al propriului post TV, OWN, Oprah Winfrey este şi fondatoarea O, The Oprah Magazine şi conduce casa de producţie Harpo Films.

Cea de-a 75-a ediţie a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), va avea loc pe 7 ianuarie 2018, la Los Angeles. Gala va fi prezentată de vedeta TV Seth Meyers.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase