Home » Cultură » Filmul „Star Wars: The Last Jedi”, proiectat pe Staţia Spaţială

Filmul „Star Wars: The Last Jedi”, proiectat pe Staţia Spaţială

Filmul „Star Wars: The Last Jedi”, proiectat pe Staţia Spaţială
Publicat: 16.12.2017
NASA a anunţat că noul lungmetraj "Star Wars", "Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi", va fi proiectat pe Staţia Spaţială Internaţională (International Space Station/ ISS), o copie a filmului urmând să le fie trimisă astronauţilor în viitorul apropiat, informează nme.com.

Astfel, actualii ocupanţi ai avanpostului spaţial, astronauţii Joe Acaba, Mark Vande Hei şi comandantul Alexander Misurkin, vor putea viziona noul opus al francizei de succes, scrie Mediafax.

„Pot confirma că echipajul va putea să vizioneze filmul pe orbită. Nu am o dată precisă. Ei primesc de obicei filmele în format digital şi le pot viziona pe laptop sau pe un proiector standard care se află la bord”, a spus purtătorul de cuvânt al NASA Dan Huot.

Vizionarea de filme la bordul ISS este o modalitate obişnuită de ocupare a timpului liber, Staţia Spaţială având o bibliotecă de peste 500 de pelicule. Acest fapt a fost făcut public în 2015, când astronautul Scott Kelly a adus la bordul ISS un nou proiector HD.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune. ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

„Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, de Rian Johnson, a avut premiera de gală mondială săptămâna trecută şi a intrat în cinematografe de vineri.

Regizorul filmului, Rian Johnson, a declarat înainte de lansare că noul lungmetraj „Star Wars” se va concentra pe modul în care Rey (interpretată de Daisy Ridley) învaţă şi înţelege conexiunea sa cu Forţa. Din distribuţie fac parte actori precum Mark Hamill (Luke Skywalker), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Benicio del Toro (DJ), Andy Serkis (Snoke), Adam Driver (Kylo Ren).

Carrie Fisher este prezentă în acest film, în rolul prinţesei Leia. Actriţa a filmat toate scenele în care urma să apară înainte de moartea sa bruscă, din decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani.

Scenariul este semnat de Rian Johnson şi George Lucas.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase