Home » Cultură » „Beauty and the Beast”, câştiguri impresionante în 2017. Doar trei filme au mai avut acest succes

„Beauty and the Beast”, câştiguri impresionante în 2017. Doar trei filme au mai avut acest succes

„Beauty and the Beast”, câştiguri impresionante în 2017. Doar trei filme au mai avut acest succes
Publicat: 28.12.2017
Lungmetrajul fantasy "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast", în regia lui Bill Condon, se află pe primul loc în box office-ul mondial din 2017, cu încasări de 1,263 de miliarde de dolari, din care 504 milioane de dolari au fost obţinute numai din cinematografele nord-americane.

Filmul „Beauty and the Beast”, o nouă adaptare a celebrului basm, cu Emma Watson, Luke Evans, Emma Thompson, Kevin Kline, Ewan McGregor, Stanley Tucci şi Ian McKellen în distribuţie, este, totodată, cu 174,8 milioane de dolari, unul dintre cele mai bune trei debuturi ale anului în ceea ce priveşte încasările. Celelalte două sunt „Star Wars: The Last Jedi”, de Rian Johnson, cu 220 de milioane de dolari obţinute în weekend-ul de debut, respectiv „Gardienii Galaxiei Vol. 2/ Guardians of the Galaxy Vol. 2”, de James Gunn, cu 146,5 milioane de dolari obţinute în primele trei zile de la lansare.

Toate cele trei filme sunt produse de Disney, companie devenită lider în box office-ul mondial pentru al treilea an consecutiv. În 2017, compania a depăşit un prag de încasări de 6 miliarde de dolari, după ce, în 2016, a obţinut suma record de 7,6 miliarde de dolari la nivel global.

Poziţia a doua în box office-ul mondial din 2017 este ocupată de „The Fate of the Furious”, al optulea opus din franciza de succes „Fast and furious”, care a avut încasări de 1,235 de miliarde de dolari. Filmul, regizat de F. Gary Gray, îi are în distribuţie, printre alţii, pe Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Helen Mirren, Jason Statham şi Kurt Russell.

Citeşte continuarea în Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase