Prima pagină Cultura

Filmul ''The Post'', realizat de Steven Spielberg, este interzis în Liban

Redactia Descopera.ro | 01.17.2018 | ● Vizualizări: 653

Lungmetrajul "The Post: Secretele Pentagonului/ The Post", de Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în rolurile principale, a fost interzis în Liban, cu câteva zile înainte de premiera care urma să aibă loc la Beirut, informează The Hollywood Reporter.

O sursă din comisia de cenzură a declarat că filmul a fost interzis din cauza unei liste de "boicotare a Israelului".
 
Spielberg s-ar afla pe această listă de când a lansat filmul premiat cu Oscar "Lista lui Schindler/ Schindler's List" (1993), unele scene din acest lungmetraj fiind turnate în Ierusalim.
 
Chestiunea interzicerii noului film al lui Spielberg a fost transferată ministrului libanez de Interne, care ar putea să anuleze decizia comisiei de cenzură.
 
Spre deosebire de actriţa Gal Gadot, al cărei film "Wonder Woman" a fost interzis în Liban în mai 2017, Spielberg nu este cetăţean israelian şi nu a activat în armata acestui stat.
 
Compania Italia Film urma să lanseze filmul "The Post" în Liban pe 18 ianuarie. Un purtător de cuvânt pentru compania de producţie a lui Spielberg, Amblin Entertainment, a spus că nu comentează situaţia, pentru că nu s-a primit o notificare oficială în acest sens din partea distribuitorului libanez.
 
Sursa din comisia de cenzură a declarat că decizia este uimitoare, pentru că, în ultimii trei ani, cel puţin cinci filme regizate sau produse de Spielberg au fost acceptate de cenzori şi abia acum s-a vorbit despre includerea acestuia pe "lista de boicotare" a Israelului. Atât "Marele uriaş prietenos/ The BFG" (2016), cât şi "Podul spionilor/ Bridge of Spies" (2015) - două dintre cele mai recente filme regizate de Spielberg - au fost difuzate în cinematografele libaneze.
 
CIteşte continuarea pe Mediafax.