Home » Cultură » Descoperă Acum: Cel mai puternic tunel de vânt hipersonic din lume. Culisele tenebroase ale unirii Basarabiei cu România. Istoria lui Tutankhamon trebuie rescrisă

Descoperă Acum: Cel mai puternic tunel de vânt hipersonic din lume. Culisele tenebroase ale unirii Basarabiei cu România. Istoria lui Tutankhamon trebuie rescrisă

Publicat: 31.03.2018
Tunelurile de vânt aerodinamice sunt uimitoare, având multe aplicaţii, de la cele industriale la cele recreaţionale. Acum, chinezii vor doborî un record, cu cel mai puternic tunel de vânt hipersonic din lume.
La 27 martie 1918/ 9 aprilie 1918, în urma deciziei Sfatului Ţării, Basarabia se uneşte cu România, fiind alipită astfel la graniţele de unde fusese ruptă în urmă cu 106 ani de Imperiul Ţarist. Unirea nu a fost însă un proces uşor, iar culisele ei sunt tenebroase.
 
Rachetele pot lăsa urme în armosferă după lansare, iar SpaceX a învăţat probabil acest lucru pe propria piele. Cercetătorii au determinat că o rachetă Falcon 9 a produs o gaură de aproape 900 de kilometri în ionosferă.
 
Tânărul rege Tutankhamon (care a rămas tânăr) nu era nicidecum un individ slab şi bolnăvicios aşa cum se credea până acum.
 
În următoarele decenii ar putea apărea superoamenii ce vor putea comunica prin intermediul gândurilor. Acest tip de oameni telepatici vor transfera informaţii către alte persoane sau maşinării.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii, pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele în detaliu: 

 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase