Home » Cultură » Un tablou extrem de important de Picasso, evaluat la 70 de milioane de dolari, a fost scos la licitaţie

Un tablou extrem de important de Picasso, evaluat la 70 de milioane de dolari, a fost scos la licitaţie

Un tablou extrem de important de Picasso, evaluat la 70 de milioane de dolari, a fost scos la licitaţie
Publicat: 03.04.2018
Un tablou de Pablo Picasso, realizat în 1934 şi despre care specialiştii cred că este un autoportret, evaluat la 70 de milioane de dolari, va fi scos la vânzare pe 15 mai, la Licitaţia de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Christie's la New York, transmite AFP.

Tabloul în ulei, intitulat „Le Marin”, reflectă temerile şi anxietatea lui Picasso, care trăia sub ameninţarea de a fi deportat într-un lagăr nazist, scrie Mediafax.

Cu dimensiuni de 130 x 81 de centimetri, tabloul prezintă un bărbat care îşi odihneşte capul pe mâna dreaptă, cu picioarele încrucişate şi mâna stângă aşezată pe un genunchi.

Ultima dată când tabloul a fost văzut în public a fost în urmă cu 21 de ani, la o licitaţie organizată la New York pentru vânzarea colecţiei de artă a lui Victor şi Sally Ganz.

„Le Marin” este una dintre cele mai importante cinci lucrări de artă ale lui Pablo Picasso, potrivit Christie’s.

Picasso deţinea recordul pentru cel mai scump tablou cumpărat la o licitaţie – „The Women of Algiers (Version 0)”, vândut pentru 179,4 milioane de dolari la casa Christie’s din New York, în 2015.

Însă, în noiembrie 2017, recordul a fost doborât de tabloul „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci, care a fost vândut la licitaţie, la New York, pentru 450,3 milioane de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase