Home » Cultură » O carte pe zi: „O mică favoare”, de Darcey Bell. „Dacă v-a plăcut «Fata dispărută», această carte va fi cu siguranţă pe gustul vostru”

O carte pe zi: „O mică favoare”, de Darcey Bell. „Dacă v-a plăcut «Fata dispărută», această carte va fi cu siguranţă pe gustul vostru”

O carte pe zi: „O mică favoare”, de Darcey Bell. „Dacă v-a plăcut «Fata dispărută», această carte va fi cu siguranţă pe gustul vostru”
Publicat: 26.04.2018
Un roman de debut excepţional. Emily şi-a regizat moartea pentru a pune mâna pe o imensă despăgubire. Urmează o acţiune plină de suspans, captivantă, cu întorsături neaşteptate şi un final surprinzător.

Darcey Bell s-a născut în 1981 şi a crescut în vestul statului american Iowa. Acum este educatoare la o grădiniţă din Chicago. Cartea de faţă este primul ei roman, apărut anul trecut şi aproape instantaneu tradus în alte 25 de limbi şi în curs de ecranizare, cu Anna Kendrick şi Blake Lively în rolurile principale. A apărut aproape imediat şi în limba română, scrie Mediafax.

Dacă vreţi să citiţi un thriller psihologic excelent, o carte pe care să nu puteţi s-o lăsaţi din mână şi pe deasupra să faceţi cunoştinţă cu personaje memorabile, nu ezitaţi să deschideţi această carte. Rareori mai întâlniţi un personaj feminin mai malefic, mai inteligent, mai de temut.

Scriu editorii: „E cea mai bună prietenă a ta. Îţi cunoaşte toate secretele. De aceea e atât de periculoasă. Totul începe cu o mică favoare, un lucru pe care mamele îl fac una pentru alta în mod obişnuit. Când prietena sa cea mai bună, Emily, o roagă pe Stephanie să-l ia pe băieţelul ei, Nicky, de la şcoală, după terminarea orelor, ea e bucuroasă să o ajute. Dar Emily nu se mai întoarce. Nu răspunde la telefon şi la mesaje. Stephanie simte că s-a întâmplat ceva îngrozitor. Emily nu l-ar părăsi niciodată pe Nicky. Îngrozită, ea apelează la cititoarele blogului ei pentru ajutor şi îi oferă lui Sean, chipeşul şi reticentul soţ al lui Emily, tot sprijinul său. Apoi, ea şi Sean primesc o veste şocantă: Emily e moartă. Dar coşmarul nu s-a sfârşit, pentru că, în curând, Stephanie începe să-şi dea seama că nimic nu este atât de simplu precum pare”.

Mai precis, Emily şi-a regizat moartea pentru a pune mâna pe o imensă despăgubire. Urmează o acţiune plină de suspans, captivantă, cu întorsături neaşteptate şi un final surprinzător. Nimic nu e ceea ce pare la prima vedere. Un roman în care abundă secretele, minciunile şi manipulările. Avea dreptate comentatorul de la Library Journal: „Dacă v-a plăcut «Fata dispărută», această carte va fi cu siguranţă pe gustul vostru”.

Darcey Bell – „O mică favoare”. Traducere din limba engleză de Manuela Bulat. Editura Litera, colecţia Buzz Books. 365 pag.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase