Home » Cultură » Discuţie despre cărţile lui David Eagleman vor avea loc sâmbătă, la Humanitas Cişmigiu

Discuţie despre cărţile lui David Eagleman vor avea loc sâmbătă, la Humanitas Cişmigiu

Discuţie despre cărţile lui David Eagleman vor avea loc sâmbătă, la Humanitas Cişmigiu
Publicat: 24.05.2018
Două volume ale specialistului în neuroştiinţe David Eagleman vor fi subiectul unei dezbateri organizate sâmbătă, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti, la care vor participa specialişti de la Universitatea de Medicină şi Facultatea de Biologie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Leon Zăgrean, şeful Catedrei de Fiziologie a Universtăţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Alexandru Babeş, de la Facultatea de Biologie din Universitatea Bucureşti. şi Vlad Zografi, coordonatorul colecţiei de ştiinţă a Editurii Humanitas, sunt protagoniştii unui dialog pornind de la două cărţi ale specialistului în neuroştiinţe David Eagleman, „Creierul. Povestea noastră” şi „Incognito. Vieţile secrete ale creierului”, publicate la Humanitas, în colecţia de ştiinţă, informează Mediafax.
 
„Creierul nostru este spaţiul unei activităţi frenetice pe care neuroştiinţele ne demonstrează că o percepem şi o controlăm într-o măsură mai mică decât am fi dispuşi să credem. Privind ştiinţific, vedem un sistem cu o complexitate uimitoare, o interconectivitate fabuloasă şi o putere de calcul care nu a fost egalată până acum. Centrul de comandă cu o interfaţă prietenoasă, viaţa noastră interioară”, se arată în comunicat.
 
Discuţia, care are loc de la ora 17.00, va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de ştiinţă la Radio România Cultural.
 
David Eagleman este specialist în neuroştiinţe la Universitatea Stanford, membru al Consiliului Forumului Economic Internaţional şi cercetător în cadrul Institutului pentru Etică şi Tehnologii Inovatoare, dar a popularizat domeniul neuroştiinţelor, volumele sale ajungând bestseller. Cartea sa „Creierul. Povestea noastră” a devenit documentarul de şase episoade „The Brain with David Eagleman”, difuzat de PBS şi BBC.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase