Home » Cultură » Premierele primului weekend de iunie în cinematografele româneşti

Premierele primului weekend de iunie în cinematografele româneşti

Premierele primului weekend de iunie în cinematografele româneşti
Publicat: 02.06.2018
Vedeta primului sfârşit de săptămână din iunie este o dramă americană nominalizată la Oscar şi la Globurile de Aur, iar comedia şi aventura vin din producţii europene.
Super eroii şi fantezia S.F. din „Deadpool 2” şi „Solo: O poveste Star Wars” ar putea să continue să-şi împartă primele două locuri din Box Office-ul românesc şi la intrarea în iunie, pentru că drama americană a unei fetiţe şi a mamei sale mutate dintr-un hotel în altul în zonele în care se zbat pentru supravieţuire cei care sunt obligaţi să trăiască din ajutor social în umbra Lumii Disney din Florida, are concurenţă numai în comedii noi şi pelicule de aventură europene.
 
„Proiectul Florida” (The Florida Project, 2017) i-a adus lui Willem Dafoe personajul lui Bobby Hicks, managerul unui hotel în care îşi găsesc refugiu Halley (Bria Vinaite) şi fiica acesteia, Moonee (Brooklynn Kimberly Prince). L-a propulsat pe Dafoe printre nominalizaţii la Oscar anul acesta pentru rol secundar masculin. De altfel, actorul a prins nominalizări pentru aceeaşi categorie cu acest rol şi la Globul de Aur şi la BAFTA. Eroinele poveştii care leagă strâns bucuria vieţii de zi cu zi şi condiţiile dramatice de existenţă te obligă să îţi aminteşti singur de multe ori că este numai un film, atât de intensă este senzaţia de realitate pe care reuşesc să o creeze. Aproape ca un film românesc, dacă un film românesc ar reuşi vreodată să fie empatic şi duios în mod natural cu personaje care alunecă în afara zonelor de confort social şi a demonstraţiilor afective. Da, ca în „Reconstituirea”, dar cu copii la fel de greu de acceptat .
 
„Taxi 5” (2018) este cea mai recentă producţie din seria lansată din postura de producător de Luc Besson, acum două decenii. După ce a avut parte de remake şi de transpunere în serial de televiziune, povestea continuă fără eroii consacraţi (e adevărat că au trecut 11 ani de la ultima peliculă din serie). După ce filmul s-a bucurat de o variantă americană, comedia franţuzească se pregăteşte de un restart, numai că grija producătorilor pare să fie legată mai mult de răspunsuri date altor producţii devenite de succes între timp. Altfel, românii s-au tot uitat la trailer cum e Dacia Logan maşină de poliţie franţuzească. În sfârşit, acum o să se poată vedea şi de ce.
 
CIteşte continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase