Home » Cultură » DESCOPERA ACUM: Dacă dormi bine eşti un părinte mai bun. Persoanele cu ochelari sunt mai inteligente. Un schelet vechi de 2.000 de ani conţine urmele fizice ale ”torturii ce l-a ucis pe Iisus”

DESCOPERA ACUM: Dacă dormi bine eşti un părinte mai bun. Persoanele cu ochelari sunt mai inteligente. Un schelet vechi de 2.000 de ani conţine urmele fizice ale ”torturii ce l-a ucis pe Iisus”

Publicat: 10.06.2018
Un nou studiu realizat de specialiştii din cadrul Universităţii din Illinois dezvăluie legăturile dintre modul în care se odihnesc mamele şi permisivitatea acestora în perioada adolescenţei copiilor.

Dacă porţi ochelari, avem veşti bune: s-ar putea să fii mai inteligent decât media. Un nou studiu sugerează că necesitatea de a purta ochelari este asociată cu un nivel crescut al inteligenţei.

Un schelet roman vechi de 2.000 de ani, ce are o gaură în picior, reprezintă a doua dovadă fizică a tipului de „tortură ce l-ar fi ucis pe Iisus”.

Un nou studiu în care este reconstituită istoria legăturii Pământului cu Luna sugerează că, în urmă cu 1,4 miliarde de ani, pe planeta noastră ziua avea doar 18 ore. Acest lucru avea loc în mare parte din cauza apropierii satelitului natural ce modifica axa planetei.

Bosonul Higgs a fost observat din nou în cadrul acceleratorului de particule de la CERN, însă de această dată alături de el au mai fost observaţi şi doi quarci, unul de top şi unul de antitop. Noua descoperire i-ar putea ajuta pe specialişti să afle de ce particulele fundamentale au o masă atât de grea.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum de săptămâna aceasta pe care le puteţi urmări în videoclipul de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele integral:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase