Home » Cultură » Peste 100 de bijuteriile ale Mariei Antoinette, scoase la licitaţie

Peste 100 de bijuteriile ale Mariei Antoinette, scoase la licitaţie

Peste 100 de bijuteriile ale Mariei Antoinette, scoase la licitaţie
Publicat: 15.06.2018
Peste 100 de bijuterii care i-au aparţinut reginei Marie Antoinette a Franţei vor fi scoase la licitaţie la Geneva, pe 12 noiembrie, iar specialiştii spun că aceasta este una dintre cele mai importante colecţii de accesorii de acest tip regale scoase vreodată la vânzare, potrivit AFP.
Aceasta este pentru prima dată când bijuteriile, din diamante şi perle, care aparţin familiei Bourbon-Parma, vor fi scoase la licitaţie, iar evenimentul este organizat de casa Sotheby’s, informează Mediafax.
 
Printre bijuteriile care i-au aparţinut soţiei regelui Ludovic al XVI-lea se numără un pandantiv cu diamante şi perle evaluat la 1,7 milioane de euro şi un colier cu peste 300 de perle evaluat la 255.000 de euro.
 
„Renumită pentru extravaganţa sa, Marie Antoinette era frecvent portretizată purtând perle”, spun cei de la Sotheby’s.
 
Când Ludovic, Marie Antoinette şi copiii lor au fugit, în timpul Revoluţiei Franceze din martie 1791, bijuteriile regale au fost trimise în străinătate, la Bruxelles, printr-o persoană de încredere. Ulterior, bijuteriile au ajuns la singurul copil al Mariei Antoinette care a supravieţuit, Marie Therese a Franţei.
 
„Multe dintre bijuterii i-au fost date lui Robert I (1848 – 1907), ultimul duce domnitor de Parma şi Piacenza, de mama acestuia, Louise a Franţei (1819 – 1864), nepoată a regelui Charles al X-lea al Franţei şi nepoată a Mariei Antoinette”, menţionează Sotheby’s.
 
Pe 16 octombrie 1793, Marie Antoinette a fost ghilotinată, în toiul Revoluţiei Franceze, iar, luna următoare, Ludovic al XVI-lea a avut o soartă similară.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase