Home » Cultură » O scrisoare furată a lui Cristofor Columb, în valoare de 1,2 milioane de dolari, a fost înapoiată Vaticanului

O scrisoare furată a lui Cristofor Columb, în valoare de 1,2 milioane de dolari, a fost înapoiată Vaticanului

O scrisoare furată a lui Cristofor Columb, în valoare de 1,2 milioane de dolari, a fost înapoiată Vaticanului
Publicat: 16.06.2018
O scrisoare a lui Cristofor Columb, ce a fost furată din biblioteca Vaticanului, a fost recuperată cu ajutorul detectivilor americani şi din Vatican.

Scrisoarea din 1439 este considerată o „piesă fără preţ a istoriei culturale”, susţine Callista Gingrich, ambasadorul american al Sfântului Scaun. Conform Fox News, scrisoarea va fi repatriată după o investigaţie ce a durat şapte ani. 

Gingrich a înmânat scrisoarea directorului arhivelor Vaticanului. Scrisoarea reprezintă o traducere în latină a cuvintelor lui Columb, care anunţa descoperirea Noii Lumi. Tradusă în 1493, scrisoarea de opt pagini a fost furată şi înlocuită cu un fals. Conform specialiştilor, documentul are o valoare de 1,2 milioane de dolari. 

Este a treia oară în ultimii ani când detectivii americani determină că unele dinte copiile autentice ale scrisorii au fost furate din bibliotecile din Europa şi înlocuite cu falsuri. Scrisoarea autentică a ajuns în posesia unui colecţionar din Atlanta, ce a cumpărat-o de la un comerciant de cărţi vechi din New York în 2004, fără să ştie că a fost furată din Vatican. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase