Home » Cultură » Xilogravura lui Florin Stoiciu vrea să modifice modul de raportare la artă şi realitate, la MNLR

Xilogravura lui Florin Stoiciu vrea să modifice modul de raportare la artă şi realitate, la MNLR

Xilogravura lui Florin Stoiciu vrea să modifice modul de raportare la artă şi realitate, la MNLR
Publicat: 20.06.2018
Vernisajul evenimentului "Gestul în literatură", de Florin Stoiciu, este programat joi, de la ora 18.00, la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Florin Stoiciu, recunoscut drept maestru incontestabil al gravurii româneşti, deschide expoziţia „Gestul în xilogravură” la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, informează Mediafax.
 
„Expoziţia, iniţiată în 2015, a cunoscut mai multe etape de lucru, fiind o developare treptată a gestului (intenţie şi intuiţie artistică totodată) şi a ideilor artistice prin intermediul liniilor de forţă exprimate prin tehnica gravurii în lemn. Tematica variată, pornind de la formele decorative la peisaje, nuduri şi măşti, printre altele, sugerează un limbaj universal ce anulează ideea graniţelor teritoriale sau mentale, realizând conexiuni ce modifică privitorului felul în care acesta se raportează la realitate şi, totodată, la artă. Prin expunerea matriţelor, artistul oferă posibilitatea vizitatorilor de a privi în laboratorul artistic al acestuia”, arată curatorii.
 
Mircia Dumitrescu, gravor, grafician, sculptor şi pictor, membru al Academiei Române, este invitat să susţină cuvântul de deschidere la manifestare.
 
Potrivit comunicatului, participanţii la vernisaj vor avea posibilitatea de a se bucura de albumul „Gestul în xilogravură”, precum şi de o serie de magneţi inediţi cu reprezentări ale lucrărilor expuse de Florin Stoiciu şi de invitaţii săi, prof.univ.dr. Mircia Dumitrescu, prof.univ.dr. Horia Teodoru, prof.dr. Aurel Bulacu, lect.univ.dr. Ovidiu Ionescu, lect. univ. dr. Răzvan Constantin Caratănase şi pictorul Eugen Raportoru, lucrările acestora contribuind din plin la diversitatea atitudinilor, a gesturilor diferite developate de tehnica gravurii.
 
Expoziţia va fi deschisă în perioada 21 iunie – 15 iulie şi va putea fi vizitată de luni până vineri, în intervalul 9.00 – 16.00.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase