Home » Cultură » Evenimentul „La porţile Soarelui. Sânzienele” va avea loc la Muzeul Satului din Bucureşti

Evenimentul „La porţile Soarelui. Sânzienele” va avea loc la Muzeul Satului din Bucureşti

Evenimentul „La porţile Soarelui. Sânzienele” va avea loc la Muzeul Satului din Bucureşti
Publicat: 22.06.2018
Evenimentul "La porţile Soarelui. Sânzienele", care include concerte şi ateliere, dar şi un târg tradiţional, va avea loc sâmbătă şi duminică, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul aduce la Muzeul Satului obiceiurile de înnoire a timpului practicate la mijlocul anului. Invitaţi speciali la ediţia din acest an a manifestării sunt Corul Bisericesc din Ermioni şi Corul Primăriei din Trikala, Grecia, scrie Mediafax.

„Sărbătoarea Sânzienelor sau Drăgaica, aşa cum mai este ea numită în popor, este strâns legată de planta ce-i poartă numele – sânziana – şi reprezintă «momentul de cotitură al verii către iarnă» (A. Olteanu). Astfel, în aceste zile, se credea că vara intră în pământ şi conferă plantelor de leac puteri miraculoase”, potrivit comunicatului.

Programul cuprinde şi un târg al meşterilor populari, cu produse tradiţionale, momente de cântec şi dans popular, dar şi ateliere de confecţionat coroniţe din flori de sânziene.

„La porţile Soarelui. Sânzienele” se va desfăşura în incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, iar pentru participare este necesară achiziţionarea biletului de intrare în instituţie.

Cu această ocazie, duminică, de la ora 11.00, în Muzeul Satului va avea loc un tur ghidat al plantelor de leac, inginerul Petre Biolan urmând să le vorbească vizitatorilor despre proprietăţile acestora. În aceeaşi zi, începând cu ora 14.30, va avea loc spectacolul ansamblului Vatra Harmanului, prin care este reconstituită atmosfera sărbătorii de Sânziene.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase