Home » Cultură » 100 de tineri din Câmpina au purtat pe mâini un drapel de 100 de metri lungime

100 de tineri din Câmpina au purtat pe mâini un drapel de 100 de metri lungime

Publicat: 26.06.2018
Un drapel lung de 100 de metri, care cântăreşte 18 kilograme, a fost purtat, marţi, pe mâini, de 100 de tineri, în Câmpina, de Ziua Drapelului, defilarea fiind deschisă de plutoane de pompieri şi elevi ai Şcolii de Poliţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Zeci de persoane, cu steaguri în mâini, au participat, marţi, în Câmpina, la un scurt moment artistic în cadrul căruia elevii din localitate au cântat şi dansat, iar de la ora 10.00, un drapel lung de 100 de metri a fost purtat, câteva sute de metri, de 100 de tineri, pe bulevardul din oraş, în fruntea defilării fiind pompierii şi elevii Şcolii de Poliţie, scrie Mediafax.
 

Galerie foto

vezi galeria
2 foto
 
“Drapelul este făcut din trei valuri de material, roşu, galben şi albastru, fiecare are 100 de metri şi a rezultat o lăţime de 4,5 metri. Are 18 kilograme. Fiind în anul Centenarului am ales să fie purtat de 100 de tineri, el având şi o sută de metri, să ne aducem aminte că anul acesta suntem în anul Centenarului Marii Uniri”, a declarat reprezentantul Asociaţiei Cultul Eroilor din Câmpina, Marian Dulă.
 
La rândul său, primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, a spus că “trebuie să creştem gradul de patriotism”.
 
“Nu ştiu dacă acest drapel este unic, este o idee interesantă. Semnificaţia este foarte importantă, este legată de drapelul României şi fiecare copil care duce un steguleţ sau un balon realizează că există acest drapel şi cred că încet, încet trebuie să creştem gradul de patriotism”, a spus Tiseanu.
 
Sute de persoane au venit să asiste la defilarea drapelului, au aplaudat şi au făcut fotografii.
 
Printre spectatori a fost şi Tudor Rădoi, un veteran de război în vârstă de 95 de ani, care a asistat la ceremonie cu lacrimi în ochi.
 
“Tricolorul înseamnă victoria neamului nostru românesc care întotdeauna a fluturat împotriva cotropitorilor şi care avut o semnificaţie importantă în rezultatul acestor lupte care au ajutat ca România noastră să se menţină”, a spus veteranul de război.
 
De Ziua Drapelului au fost eliberate şi 100 baloane în culorile tricolore.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase