Home » Cultură » O carte pe zi: „Ghici care-i mincinosul”, de M. J. Arlidge

O carte pe zi: „Ghici care-i mincinosul”, de M. J. Arlidge

O carte pe zi: „Ghici care-i mincinosul”, de M. J. Arlidge
Publicat: 07.07.2018
Un nou thriller din seria "Helen Grace", vândută în 29 de ţări. La Editura Trei, au apărut deja "Casa păpuşilor", "Ghici ce-i în cutie", "Ghici cine moare primul" (cel mai bun roman poliţist de debut din Marea Britanie, în 2014), toate extrem de tensionate. Nu mai puţin tensionat este cel de faţă.

Britanicul Matthew Arlidge, născut în 1974, lucrează în televiziune, a fost producătorul unor seriale poliţiste de prime-time pentru ITV. Primul roman şi l-a publicat în 2014, scrie Mediafax.

Acţiunea celui de faţă se petrece tot în sudul Angliei, la Southampton. Unde izbucnesc într-o noapte trei incendii violente, care distrug un magazin, un depozit, dar şi o casă dintr-un cartier vechi. Inspectoarea Helen Grace şi echipa ei pornesc o anchetă care se dovedeşte extrem de dificilă, mai cum seamă că, în mai puţin de două zile, reizbucnesc alte trei incendii. De fiecare dată sunt şi victime, inclusiv copii. Întreg oraşul e terorizat şi poliţia e obligată să rezolve cât mai repede cazul, pentru a linişti comunitatea. Pistele pe care le urmează sunt multe, piromanul poate să fi acţionat din răzbunare, din amuzament, din inconştienţă, din plăcere sexuală, poate fi oricine, inclusiv un pompier, caz în care, după ce presa dezvăluie, nepermis de repede, pista pe care se angajează anchetatorii, pompierii îşi ostilizează comunitatea. Nu e clar dacă a existat un motiv pentru care au fost alese anumite victime, dacă e vorba de un dement, dacă incendiile vor urma, devenind crime în serie. Oamenii ajung să se suspecteze între ei.

Nu vom intra în alte amănunte, nu discutăm despre subiectul unui thriller. Dar trebuie să spunem că ne aflăm în faţa unui roman foarte bine scris, cu suspansul bine dozat, cu o poveste captivantă.

„Helen Grace este o eroină inedită şi autentică… M. J. Arlidge împleteşte o ţesătură narativă care-ţi dă fiori pe şira spinării”, scrie Daily Mail.

M. J. Arlidge – „Ghici care-i mincinosul”. Editura Trei. Traducere din engleză de Monica Şerban. 454 pag.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase