Home » Cultură » Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă programează sâmbătă şi duminică primele spectacole importante

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă programează sâmbătă şi duminică primele spectacole importante

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă programează sâmbătă şi duminică primele spectacole importante
Publicat: 21.07.2018
Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! continuă, în al doilea weekend, cu spectacole mari, programate în Piaţa George Enescu şi în parcul Cişmigiu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! continuă cu noi producţii internaţionale sâmbătă şi duminică, scrie Mediafax.

Spectacolele mari vor avea loc în Piaţa George Enescu şi în Parcul Cişmigiu, sâmbătă seară.

Evenimentele vor debuta sâmbătă, la ora 19.00, în Piaţa Universităţii, unde este amplasată instalaţia-planetariu – Discovery Planetario (Italia), dar şi instalaţia interactivă Collective Strings (Danemarca). De la aceeaşi oră, în Parcul Cişmigiu încep atelierele de clovnerie pentru copii, Clovnerie & Commedia dell’arte, care propun jocuri de grup sau în perechi, dansuri, trucaje, exerciţii şi cascadorii. Adresat copiilor cu vârste între trei şi 12 ani, atelierul îi învaţă pe cei mici, în funcţie de vârstă, salutul clovnilor, săritura lui Arlechino, lecţia lui Pantalone, duelul bătrânilor, dansul clovnilor, anunţă organizatorii.

Artiştii belgieni de la Theater Tol prezintă sâmbătă, în Piaţa George Enescu, singura reprezentaţie a producţiei Hotel Watercage, o călătorie într-o dimensiune suprarealistă în care principalele personaje sunt într-o continuă căutare a fericirii. „Blocaţi în colivii sau suspendaţi deasupra mulţimii, se îndepărtează tot mai mult de realitatea înconjurătoare. Acompaniaţi de cântăreţi de operă şi muzică live, locuitorii Hotelului Watercage luptă să se elibereze de propriile gânduri şi să se distanţeze de trecut într-o reprezentaţie de acrobaţie aeriană plină de poezie”, informează organizatorii.

Ultimul spectacol pe apă din programul acestei ediţii B-FIT in the Street! readuce sâmbătă compania Ilotopie pe lacul din Parcul Cişmigiu, cu un carnaval cu scene suprarealiste, intitulat „Grand Nocturnal Aquatic Parade”. Spectacolul mizează pe jocul de lumină şi foc al actorilor, maşini pe apă, insule plutitoare, cuşti, animale şi personaje fantastice.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 28-29 iulie şi 4-5 august.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase