Home » Cultură » Avanpremiera bucureşteană a noii pelicule semnate de Radu Jude are loc pe 10 septembrie

Avanpremiera bucureşteană a noii pelicule semnate de Radu Jude are loc pe 10 septembrie

Avanpremiera bucureşteană a noii pelicule semnate de Radu Jude are loc pe 10 septembrie
Publicat: 08.08.2018
Avanpremiera bucureşteană a filmului "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", de Radu Jude, propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2019, are loc pe 10 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, informează organizatorii.

Lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018, a fost desemnat, recent, drept propunerea României pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza în 2019 scrie Mediafax.

Filmul va fi proiectat în avanpremieră pe 10 septembrie, de la ora 19.30, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a fost o replică rostită în Consiliul de Miniştri din vara anului 1941, înainte să înceapă purificarea etnică pe Frontul de Est. Filmul este un comentariu pornit de la aceste cuvinte şi încearcă să demonstreze că actele violente nu sunt singura cale către barbarism, arată producătorii.

După proiecţie este programată o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Alex Bogdan şi producătoarea Ada Solomon, care au făcut parte din echipa de producţie a peliculei.

Premiera în cinematografe este programată pentru data de 28 septembrie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase