Home » Cultură » Clasamentul celor mai frumoase orologii din Europa

Clasamentul celor mai frumoase orologii din Europa

Clasamentul celor mai frumoase orologii din Europa
Publicat: 02.09.2018
Deutsche Welle a realizat un clasament al celor mai frumoase orologii din Europa.
1. Big Ben, Londra – cel mai renumit turn cu ceas din Europa se află în capitala Marii Britanii şi se numeşte de fapt Elizabeth Tower. Big Ben este doar denumirea unuia dintre cele cinci clopote ale turnului londonez – cel mai mare şi cel mai greu. La fiecare oră răsună „The Voice of Britain”. Turnul se află în renovare.
 
2. Weltzeituhr, Berlin – „Ceasul lumii”, din capitala Germaniei, este mult mai recent şi a fost ridicat în Alexanderplatz încă pe vremea fostei RDG, în 1969, după planurile designerului Erich John. Weltzeituhr a devenit un important punct de întâlnire pentru berlinezi, dar şi pentru turiştii de pretutindeni.
 
3. Ceasul timpului care se scurge, Berlin, un ceas ceva mai puţin cunoscut, dar cu atât mai interesant poate fi văzut la Berlin, în Europa-Center. Cronometrul cu o înălţime de 13 metri, construit în 1982, se întinde pe trei etaje. Aici se poate vedea cum se scurge timpul…
 
4. Ceasul Primăriei, Praga – Ceasul astronomic al Primăriei din Praga, construit în anul 1410, este o capodoperă a tehnicii gotice. Legenda spune că, după finalizarea lucrărilor, constructorului i-au fost scoşi ochii pentru ca ceasul să rămână unic în lume şi într-adevăr ceasul a rămas fără pereche. Şi acest ceas este în renovare, până la sfârşitul lunii octombrie.
 
5. Zytglogge, Berna – Când este vorba de ceasuri, atunci nu putem să le trecem cu vederea pe cele elveţiene. Zytgogge, mai precis turnul cu ceas şi clopote, datând din anul 1530, este simbolul oraşului Berna. La fiecare oră, trecătorii pot admira jocul frumoaselor figuri mecanice.

Continuarea pe Rador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase