Home » Cultură » Compozitorul temei muzicale a francizei „Misiune: Imposibilă” a fost recompensat cu un Oscar onorific

Compozitorul temei muzicale a francizei „Misiune: Imposibilă” a fost recompensat cu un Oscar onorific

Compozitorul temei muzicale a francizei „Misiune: Imposibilă” a fost recompensat cu un Oscar onorific
Publicat: 07.09.2018
Lalo Schifrin, compozitorul temei muzicale a francizei de succes "Mission: Impossible/ Misiune: Imposibilă", va fi recompensat cu un Oscar onorific, în timpul unei gale organizate pe 18 noiembrie, la Los Angeles, a anunţat Academia de film americană, potrivit Reuters.

La cea de-a zecea ediţie a Governors Awards, aşa cum este cunoscută prestigioasa gală care precede ceremonia Oscarurilor, alături de compozitorul argentinian Lalo Schifrin vor mai primi trofee onorifice actriţa americană Cicely Tyson, expertul în publicitate Marvin Levy şi cuplul de producători Kathleen Kennedy şi Frank Marshall, scrie Mediafax.

Levy este primul expert în publicitate recompensat cu un Oscar onorific şi este celebru pentru colaborarea sa de lungă durată cu cineastul Steven Spielberg, dar şi pentru coordonarea campaniilor de promovare ale unor filme precum „Kramer contra Kramer/ Kramer vs. Kramer” (1979), „Întâlnire de gradul trei/ Close Encounters of the Third Kind” (1977) şi „Lista lui Schindler/ Schindler’s List” (1993). Tyson, în vârstă de 93 de ani, şi-a început cariera ca model, după care a ales actoria şi a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul lansat în 1972 „Lacrimi de speranţă/ Sounder”.

A mai jucat în filme precum „Roşii verzi prăjite/ Fried Green Tomatoes” (1991) şi „Culoarea sentimentelor/ The Help” (2011). Schifrin, în vârstă de 86 de ani, a compus coloanele sonore pentru peste o sută de filme, printre care şi „Locotenentul Bullit/ Bullit” (1968) şi „Comisarul Harry/ Dirty Harry” (1971). Kennedy a produs cele mai recente filme „Războiul stelelor/ Star Wars” pentru Disney şi, împreună cu soţul ei, Frank Marshall – pelicule precum „Al şaselea simţ/ The Sixth Sense” (1999) şi „Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button” (2008).

Premiile Oscar onorifice sunt decernate anual pentru „a onora realizări extraordinare în întreaga carieră, contribuţii excepţionale la dezvoltarea ştiinţei şi artei în cinematografie sau pentru servicii extraordinare aduse Academiei (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, n.r.)”. Gala Governors Awards a devenit un eveniment separat de cea a Oscarurilor în 2009, pentru a oferi un mai mare spaţiu de expunere personalităţilor premiate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase