Home » Cultură » Premierele cinematografice celui de-al doilea weekend din septembrie

Premierele cinematografice celui de-al doilea weekend din septembrie

Premierele cinematografice celui de-al doilea weekend din septembrie
Publicat: 15.09.2018
Filmele care intră în cinematografele româneşti în al doilea final de săptămână din septembrie vin din toate colţurile lumii, cu poveşti pentru gusturi cât se poate de diferite, de la extratereştrii care inspiră groază la cei care îi amuză pe copii, trecând prin vieţi secrete.
Cinci pelicule noi intră pe ecranele româneşti în acest weekend. Una este americană şi mizează pe misterul prieteniei dintre două femei, alta e ucraineană şi îl aduce pe Dostoievski la zi cu note de Fellini, superproducţia e dintr-o serie care pune cap la cap groaza şi aventura SF, animaţia e cu extratereştri prietenoşi, iar comedia e franţuzească, scrie Mediafax.
 
Blake Lively şi Anna Kendrick sunt protagonistele peliculei „O simplă favoare/ A Simple Favor”, în regia lui Paul Feig („Domnişoare de onoare/ Bridesmaid”, din 2011 şi „Vânătorii de fantome/ Ghostbusters”, din 2016). Prima dispare, a doua o caută. Dar mai întâi se împrietenesc, cât pot să se împrietenească două mame când e vorba de vieţi secrete.
 
Misterul are ritmuri cinematografice după cum urmează: 
 
 
Filmul „O creatură delicată”, în regia ucraineanului Serghei Lozniţa, cu actorul Valeriu Andriuţă („După dealuri”) în distribuţie şi imaginea semnată de Oleg Mutu („Moartea Domnului Lăzărescu”,”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „După dealuri”), inspirat din nuvela „Smerita”, scrisă de Feodor Dostoievski, are în prim-plan o soţie fragilă care se hotărâşte să pornească pe urmele soţului ei pierdut în sistemul penitenciar. Producţia „O creatură delicată” a fost prezentată în premieră mondială în competiţia Festivalului de la Cannes, fiind primită ca o extraordinară frescă epică în spiritul cinematografiei ruse clasice, dar şi ca o satiră acidă la adresa tendinţelor de autoritarism din societatea postsovietică de astăzi, una în care conştiinţa civică este „atrofiată“, potrivit Variety. Din distribuţie mai fac parte Vasilina Makovţeva, Sergei Kolesov şi Dmitry Bikovski.
 
Drama cu accente fantastice arată aşa
 
 
Superproducţia săptămânii e „Predatorul/ Predator”. Regizorul Shane Black e responsabil pentru „Super băieţi/ The Nice Guys” (2016) şi pentru „Iron Man 3” (2013). Pentru cea de-a patra peliculă din seria „Predator” (fără să numărăm cele două variaţiuni „Alien vs Predator”) a ţinut să îi aibă drept capete de afiş pe Boyd Holbrook, Yvonne Strahovski, Olivia Munn şi Jacob Tremblay. Schwarzenegger nu a trecut de nivelul discuţiilor pentru a-şi relua rolul din producţia originală, iar Benicio del Toro a părăsit producţia înainte să înceapă filmările. Lupta cu specia extraterestră pusă pe distrus planete se mai dă o dată.
 
Unii spun că, de data aceasta, combinaţia dintre groază şi SF are haz: 
 
 
În animaţia „Luis şi mini-extratereştrii/ Luis & the Aliens”, Louis e un băieţel al cărui tată s-a chinuit fără succes să convingă pe toată lumea că extratereştrii există. Nici măcar fiul său nu îl crede, iar, când în spatele casei trei extratereştri cad cu nava, micuţul îşi dă seama că pasiunea tatălui e chiar o ameninţare pentru noii săi prieteni, aşa că trebuie să îi salveze. În proces, apare şi ideea că nu doar ei trebuie salvaţi.
 
Animaţia se vede pe scurt astfel 

 
Un necunoscut găsit în casă poate să fie punctul de pornire pentru multe genuri cinematografice. Dar pentru pelicula franţuzească „Momo” e un prilej pentru comedie. Doamna Prioux se gândeşte că ar putea să aibă de-a face cu un fiu. Domnul Prioux bănuieşte că are de-a face cu un escroc. Sébastien Thiery e şi regizorul şi necunoscutul cu probleme de pronunţie din poveste.
 
Umorul franţuzesc se leagă după reţeta următoare: 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase