Home » Cultură » Noaptea Albă a Galeriilor deschide spaţiile artei din treisprezece oraşe româneşti

Noaptea Albă a Galeriilor deschide spaţiile artei din treisprezece oraşe româneşti

Noaptea Albă a Galeriilor deschide spaţiile artei din treisprezece oraşe româneşti
Publicat: 01.10.2018
O nouă ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor (NAG) are loc pe 5 octombrie, în galerii de artă, institute culturale, spaţii alternative, hub-uri creative şi ateliere de artist din treisprezece oraşe din România, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Spaţii artistice din Bucureşti, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Petrila, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara participă la Noaptea Albă a Galeriilor (NAG), un eveniment cultural iniţiat şi dezvoltat naţional de Asociaţia Ephemair. Programele sunt dezvoltate în oraşele participante de partenerii locali ai organizaţiei.
 
Publicul evenimentului are la dispoziţie aplicaţia mobilă NAG pentru a descoperi harta culturii contemporane din cele treisprezece oraşe.
 
Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe sunt oraşele nou venite în programul NAG.
 
În Bucureşti, cea de-a 12-a ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor adună şaptezeci de spaţii participante. Printre cei care invită publicul să petreacă o noapte albă în compania culturii contemporane se numără Rezidenţa BRD Scena9, devenită în ultimii ani unul dintre principalele puncte pe harta acestui eveniment. Aceasta găzduieşte expoziţia focus NAG „Cultura artist-run – critică, rezistenţă, evadare”, curatoriată de criticul de artă Igor Mocanu, ce prezintă un alt fel de istorie a spaţiilor independente active în Bucureşti şi nu numai, care au avut o influenţă semnificativă în istoria culturii contemporane din România ultimilor douăzeci de ani.
 
Expoziţia va fi deschisă publicului timp de o lună la Rezidenţa BRD Scena9 şi în alte câteva spaţii alternative: A5 Studio Space, Alert Studio, Atelier 030202 şi MACAZ – teatru coop.
 
Mai multe detalii din programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul oficial al manifestării, noapteagaleriilor.ro.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase