Home » Cultură » Două premii a primit filmul Ioanei Uricaru în weekend la festivalurile de pe trei continente

Două premii a primit filmul Ioanei Uricaru în weekend la festivalurile de pe trei continente

Două premii a primit filmul Ioanei Uricaru în weekend la festivalurile de pe trei continente
Publicat: 01.10.2018
"Lemonade", cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru, a primit două premii la festivalurile internaţionale care l-au programat, la sfârşitul acestei săptămâni, pe ecranele cinematografelor de pe trei continente, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

„Lemonade” a primit, sâmbătă, marele premiu la International Women’s Film Festival din Salé, Maroc, unde a fost prezentat în competiţia oficială, alături de alte 11 filme. Duminică, pelicula Ioanei Uricaru a câştigat şi premiul pentru cel mai bun film, acordat prin votul publicului, la Ars Independent Festival din Katowice, Polonia.

Tot weekend-ul trecut, „Lemonade” a închis cea de-a 9-a ediţie a Festivalului de Film Jagran din Delhi şi a fost prezentat într-o serie de proiecţii itinerante în alte 16 oraşe din India, scrie Mediafax.

După premiera mondială din luna februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în august, lungmetrajul a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Sarajevo.

În România, „Lemonade” va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie.

„Lemonade” a fost selectat în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, având premiera americană la Tribeca Film Festival din New York. „Lemonade” a fost distins şi cu premiul Danube 2860 pentru cel mai bun film în cadrul Dunav Film Fest Smederevo, Serbia, premiul presei, UFK-UCC, la Filmfestival Oostende din Belgia şi trofeul „Perspective Young Cinema” la Fünf Seen Film Festival din Germania. Pelicula a primit şi premiul pentru cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival din Espinho, în Portugalia.

„Lemonade”, inspirat de un articol de presă, spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-şi confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren, spun realizatorii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase