Home » Cultură » „Algoritmul Funcoin”, un nou roman poliţist de Stelian Ţurlea a fost lansat la Crime Scene Press

„Algoritmul Funcoin”, un nou roman poliţist de Stelian Ţurlea a fost lansat la Crime Scene Press

„Algoritmul Funcoin”, un nou roman poliţist de Stelian Ţurlea a fost lansat la Crime Scene Press
Publicat: 20.10.2018
"Algoritmul Funcoin", cel mai nou roman poliţist de Stelian Ţurlea, este lansat la editura Crime Scene Press, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
În 2008, un oarecare „Satoshi Nakamoto” publica pe internet un algoritm care lega mai multe calculatoare între ele. Computerele îşi foloseau puterea de procesare şi astfel se crea cea mai importantă monedă virtuală din istorie – bitcoinul. De atunci au apărut sute de alte criptomonede, a căror valoare a sporit enorm (la un moment dat un bitcoin ajuinsese să valoreze peste 19.000 de dolari) şi cu care se poate cumpăra orice (case, maşini, călătorii), scrie Mediafax.
 
Dar criptomonedele pot finanţa şi terorismul şi traficul cu droguri. Ca atare, în 2018, la reuniunile de la Buenos Aires, G20, grupul celor mai mari puteri economice din lume, a decis să reglementeze tranzacţionarea lor. Criptomonedele sunt atât de răspândite, inclusiv la noi, încât, foarte recent, la Târgul Naţional Imobiliar, se anunţa că un viitor apartament se poate achiziţiona şi cu bitcoini. Cam în acelaşi timp, o bandă de răpitori din Africa de Sud cerea o răscumpărare în bitcoini, care nu lasă urme.
 
Romanul lui Stelian Ţurlea porneşte de la această realitate. Între mulţimea de monede virtuale noi se află şi funcoin, creat de un tânăr român pe care îl răpesc mai mulţi interlopi, punându-l să creeze monede virtuale pentru ei. Intră în acţiune mai vechile cunoştinţe inspectorul Victor Stamate şi adjunctul său Petruş, pregătiţi din nou să zgâlţâie sistemul politic şi poliţienesc care susţine, prin câţiva indivizi corupţi, interlopii şi traficul cu droguri.
 
Născut în 1946, Stelian Ţurlea este autor a douăzeci şi patru de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume. A primit premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), premiul special al Uniunii Scriitorilor (2006), premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2007), premiul Flacăra pentru literatură (2011). De asemenea, a fost nominalizat la premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi premiul AER pentru roman în 2003.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase