Home » Cultură » Premierele săptămânii aduc pe ecrane groază şi sarcasm dar şi povestea unei vedete în devenire

Premierele săptămânii aduc pe ecrane groază şi sarcasm dar şi povestea unei vedete în devenire

Premierele săptămânii aduc pe ecrane groază şi sarcasm dar şi povestea unei vedete în devenire
Publicat: 20.10.2018
Cele cinci filme care intră pe ecranele româneşti în penultimul weekend din octombrie spun că se apropie Halloween-ul, care cu umor, care continuând tradiţia filmelor de speriat. Ce e sigur e că ai ce povesti de la oricare proiecţie ai ieşi.
Că e un film mai sensibil despre ce e frumos la tine şi nu ştiai ori o dramă sarcastică despre răzbunare, fiecare film adus pe ecranele româneşti pe măsură ce se apropie finalul lunii octombrie are de spus o poveste. Doar să aibă cine să o vadă, potrivit Mediafax.

„S-a născut o stea/ A Star Is Born” e filmul regizat şi jucat de Bradley Cooper. Legenda spune că fanii partenerei sale de pe ecran, Lady Gaga, s-au pus pe scris recenzii negative pentru celelalte filme lansate în acelaşi timp numai ca să crească şansele poveştii preferatei lor la public. Filmul merge pe urmele lui Esther, o tânără care vrea să ajungă vedetă, dar iese cu greu din postura de chelneriţă pentru petrecerile de la Hollywood….

 
 
„Poliţaiul din Belleville/ Belleville Cop” e comedia de acţiune franţuzească plasată la Miami. Omar Sy şi Luis Guzmán sunt protagoniştii poveştii poliţiste care îl pune pe parizianul „tipic” de culoare, pasionat de Asia, pe urmele celor care i-au ucis prietenul din copilărie în America.
 
 
Filmul de groază al finalului de săptămână e „Halloween”. E regizat de David Gordon Green („Brandul nostru este criza/ Our Brand Is Crisis”, „Directori adjuncţi/ Vice Principals” şi „Invincibil/ Stronger”) şi se vorbeşte deja despre cea mai bună continuare a seriei începute în 1978 de John Carpenter. E cel de-al 11-lea film care brodează în jurul poveştii criminalului în serie care îşi face numărul în noaptea de Halloween. Jamie Lee Curtis reia rolul de acum 40 de ani (este a cincea oară) pentru o confruntare finală cu bărbatul mascat care a încercat să o omoare.
 
 
Drama românească de care râzi dar nu poţi să nu o povesteşti e „Secretul fericirii”. Debutul regizoral în lungmetraj pentru Vlad Zamfirescu îi are în rolurile principale, alături de regizor, pe Irina Velcescu şi Theo Marton. Răzbunarea e încununarea operei în această poveste a unei confruntări între trei prieteni care îşi împărtăşesc secretele fatale. „Împărtăşesc” e mult spus pentru că unul singur împărtăşeşte, iar ceilalţi se descurcă cum pot.
 
 
„Sfârşitul vine noaptea / The Night Eats the World” e un horror. Te culci la o petrecere şi te trezeşti aproape după ce sfârşitul lumii a avut loc. Şi tot te-ai trezit prea devreme pentru că problemele cu cei care bântuie pe străzi sunt mai mari decât înainte. Filmul franţuzesc îl are pe Anders Danielsen Lie în rolul principal. Cel care era criminalul în „22 iulie/ 22 July” e acum supravieţuitorul într-o lume aproape la fel de ciudată precum cea din „Reprise”, filmul care l-a făcut cunoscut cu ani în urmă.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase