Home » Cultură » Comedii străine şi filme estice debutează pe marile ecrane româneşti

Comedii străine şi filme estice debutează pe marile ecrane româneşti

Comedii străine şi filme estice debutează pe marile ecrane româneşti
Publicat: 08.12.2018
Printre filmele de la finalul primei săptămâni din decembrie întâlnim trei filme româneşti, unul maghiar cu subiecte serioase, precum şi două comedii şi o fantezie SF.

„Dragoste 1. Câine” este noul film semnat de Florin Şerban, scrie Mediafax. Din distribuţie fac parte Valeriu Andriuţă şi Cosmina Stratan. Acţiunea filmului are loc în Transilvania. „Într-o dimineaţă, Simion găseşte în pădure o femeie bătută. La început, încearcă să afle cine a bătut-o. Apoi, încearcă să o iubească. Cu violenţă, cu disperare, cu mânie. Un film despre dragoste….”, spun realizatorii.

„Dragoste 1. Câine” arată astfel:

Mihaela Popescu regizează pelicula „În pronunţare”, cu Dorotheea Petre, Cuzin Toma şi Olimpia Melinte. Producătorii afirmă că filmul prezintă o dramă suprarealistă despre frământările unui judecător aflat la mijlocul vieţii între probleme personale şi lipsa de perspective din viaţa profesională.

„În pronunţare” arată astfel:

 


„Maşinării infernale/ Mortal Engines” este regizat de Christian Rivers. Hugo Weaving, Robert Sheehan, Stephen Lang, Jihae şi Hera Hilmar sunt protagoniştii filmului. Acţiune SF a filmului  se petrece la câteva mii de ani de la distrugerea civilizaţiei noastre. Omenirea este adaptată la o viaţă bazată pe exploatare sălbatică.

„Maşinării infernale/ Mortal Engines” arată astfel:

„Iarnă eternă/Örök tél” este o peliculă maghiară ce vine cu o poveste istorică, din anii ´50. Se poate spune că este vorba despre un film de dragoste. Marina Gera, Sándor Csányi, Laura Döbrösi, Diána Kiss, Franciska Farkas joacă rolurile principale în filmul regizat de Attila Szász. Femeile de origine germană (şvabă) sunt concentrate imediat după Al Doilea Război Mondial, în 1944, peste Dunăre într-o tabără de muncă forţată. Una dintre femei îşi prezintă  povestea specială.

„Iarnă eternă/Örök tél” arată astfel:


Taron Egerton, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan, Paul Anderson şi Jamie Foxx sunt principalii actori ai celei mai noi producţii „Robin Hood”. Vestitul rebel medieval îşi vede povestea reformulată într-o istorie în care Little John este comandantul maur al oamenilor vestitului arcaş. Corupţia e motivul revoltei şi ea ajunge până la familia regală. Dar e şi romantism în această variantă a poveştii, spun realizatorii. Regizor este Otto Bathurst, cunoscut pentru „Peaky Blinders” (2013) şi „Oglinda neagră/Black Mirror”.

„Robin Hood” arată astfel:


„Moş Crăciun în misiune” are problemele lui când e vorba despre salvarea vieţii spiriduşilor, dar şi mai greu îi este să se descurce cu ceea ce poate să proceseze sistemul judiciar în cazul în care Moşul e suspect cu toate solicitările sale din farmacie. Alain Chabat regizează şi joacă în poveste.  Din distribuţie mai fac parte Golshifteh Farahani, Pio Marmaï şi Audrey Tautou.

În varianta dublată, comedia de sezon franţuzească sună aşa:


„Sunt însărcinată în România” este filmul documentar realizat de Jesús del Cerro. Cineastul  îşi împarte viaţa între Spania şi România. În filmul său sunt invitate mai multe femei să vorbească despre ceea ce implică o sarcină în România de azi şi despre condiţiile pe care statul le asigură sau nu celor care îşi doresc un copil.

Femeile din toate mediile societăţii româneşti au ce spune despre acest subiect:

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase