Home » Cultură » Ziua limbii romani, instituită oficial în România

Ziua limbii romani, instituită oficial în România

Ziua limbii romani, instituită oficial în România
Publicat: 13.12.2018
Deputaţii au votat instituirea Zilei limbii romani pe data de 16 iunie. Iniţiativa are scopul de ”păstrare a tradiţiilor, culturii şi limbii materne de către persoanele aparţinând minorităţii etnice”.

În proiectul de lege este stipulată reglemenatrea instituirea Zilei limbii romani. Scopul este de păstrare a  tradiţiilor, culturii şi limbii materne de către persoanele aparţinând minorităţii etnice, scrie Mediafax.

„Se instituie ziua de 16 iunie ca zi a limbii romani. Anual, cu prilejul limbii romani, în localităţile în care trăiesc membri ai comunităţii de romi, se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători”, prevede poiectul de lege.

În iniţiativă legislativă mai este prăvăzut că autorităţile cetrale şi locale pot contribui cu sprijin logistic şi/ sau financiar, în funcţie de caz.

Proiectul de lege stipulează şi faptul că „Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor, emisiuni ori aspecte, de la maniferstările dedicate acestei sărbători.”

De altfel, proiectul de lege a introdus şi faptul că, „în instituţiile în care se predă limba români ca limba maternă, în ziua de 16 iunie se organizează manifestări culturale dedicate acesti sărbători”.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase