Home » Cultură » Lungmetrajul „Aquaman”, lider în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul „Aquaman”, lider în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul „Aquaman”, lider în box office-ul românesc de weekend
Publicat: 26.12.2018
Primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei a fost înregistrat de lungmetrajul fantasy "Aquaman", cu Jason Momoa, regizat de James Wan, care a generat încasări de 3.015.460,58 de lei.

Arthur Curry (Momoa), erou pe Pământ şi apărător al adâncurilor, trebuie să îşi dezvăluie adevărata identitate, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea, dar şi să îşi accepte statutul predestinat, să fie rege al Atlantidei, potrivit cinemagia, citată de Mediafax.

Liderul săptămânii trecute, „A doua şansă/ Second Act”, în regia lui Peter Segal, cu Jennifer Lopez în rolul principal, s-a plasat pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 247.523,19 lei. Maya, o femeie ambiţioasă de 40 de ani, se află blocată într-un loc de muncă prost plătit, luptându-se cu frustrările visurilor neîmplinite. Deşi este o femeie inteligentă care a lucrat cu sârguinţă într-un magazin local, acesteia îi este refuzată o poziţie managerială din lipsa unei diplome universitare. Totuşi, când are şansa de a primi jobul visurilor ei, ea profită la maximum de oportunitate.

Animaţia „The Grinch”, cu o tematică dedicată Crăciunului, regizat de Yarrow Cheney şi Scott Mosier, a coborât un loc, situându-se pe poziţia a treia, generând de vineri până duminică încasări de 236.765,07 lei.

Pe poziţia a patra în box office-ul românesc de weekend se află o premieră, „Mary Poppins revine/ Mary Poppins Returns”, de Rob Marshall, care a avut încasări de 179.304 lei. Michael (Ben Whishaw) şi Jane (Emily Mortimer) au crescut şi sunt adulţi. Michael, cei trei copii ai săi şi menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, enigmatica dădacă Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viaţa familiei Banks şi, împreună cu veşnic optimistul aprinzător de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), îşi foloseşte abilităţile magice unice pentru a ajuta familia Banks să redescopere bucuria vieţii.

„Robin Hood”, de Otto Bathurst, o nouă adaptare cinematografică a celebrei legende englezeşti, ocupă locul al cincilea, cu încasări de 120.893,44 de lei. Războinicul călit în luptă Robin Hood (Taron Egerton) şi comandantul său maur Little John (Jamie Foxx) pornesc o revoltă îndrăzneaţă împotriva corupţiei la nivel înalt, cu rădăcini şi legături chiar şi cu Coroana Angliei. Este o aventură plină de acţiune, de explozii, multe lupte, dar şi mult romantism.

În top 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti în weekend au mai intrat „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer şi Dexter Fletcher (118.881,74 de lei), „Marea bulgăreală 2 – Supercursa săniuţelor/ Racetime”, de Benoît Godbout, Jean-François Pouliot şi François Brisson (90.029,32 de lei), „Maşinării infernale/ Mortal Engines”, de Christian Rivers (59.460,96 de lei), „Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri/ The Nutcracker and the Four Realms”, de Lasse Hallström şi Joe Johnston (54.604 lei), şi „Creed 2”, de Steven Caple Jr (52.094 de lei).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase