Home » Cultură » În ciuda succesului şi popularităţii, filmul Apocalypse Now are o sumedenie de greşeli

În ciuda succesului şi popularităţii, filmul Apocalypse Now are o sumedenie de greşeli

În ciuda succesului şi popularităţii, filmul Apocalypse Now are o sumedenie de greşeli
Publicat: 20.01.2019
Făcut în 1979 de Francis Ford Coppola, filmul Apocalypse Now este un clasic al secolului XX. Se bazează pe cartea Heart of Darkness, dar este relocat în timp şi spaţiu în Războiul din Vietnam. În ciuda succesului său, în film s-au strecurat greşeli de mai multe tipuri.

Spune povestea Căpitanului Willard, jucat de Martin Sheen, care este trimis într-o misiune secretă pentru a-l găsi pe Colonelul Kurtz, jucat de Marlon Brando. Relatările spun că acesta din urmă a înnebunit în junglia din Cambodgia şi acum este considerat un zeu de băştinaşi, scrie War History Online.

Pentru a duce misiunea la îndeplinire, Willard trebuie să călătorească în adâncurile junglei. Într-o navă de patrulare, el, împreună cu echipajul său, şi-au făcut loc de-a lungul râului Nung.

Touşi, doar Willard este conştient de adevărata natură a misiunii: de a scăpa de Kurtz înainte să cauzeze probleme. 

În ciuda faptului că a câştigat Palme d’Or la Cannes şi a fost nominalizat pentru Oscar, filmul este condimentat cu multe greşeli minore.

Greşelile factuale

Chiar dacă nu este o poveste adevărată, realizarea unui film istoric este o provocare, putând apărea multe greşeli.

Elicopterul Huey folosit în film nu ar fi putut ridica barca de patrulare, aşa cum apare în film, având în vedere că barca cântăreşte aproape de două ori mai mult decât elicopterul.

Sunt scene în care puştile M16 sunt folosite pentru a trage 30 de gloanţe, deşi magazia standard era de 20 de cartuşe.

La un anumit moment, Willard este văzut mâncând un baton cu ciocolată Hershey, unde pe ambalaj avea un cod UPC, care a început să fie folosit abia în 1976.

Greşeli de continuitate

Continuitatea într-un film este dificilă, dar şi vitală pentru consecvenţa filmului.

Într-un moment al filmului, învelişul bărcii este distrus şi este realizată o protecţie cu frunze gigantice pentru a-l înlocui. Totuşi, pe măsură ce drumul continuă, învelişul dispare, fiind înlocuit de cel original, apoi revine al doilea după câteva cadre.

În timp ce Willard este ţinut într-o cuşcă din bambus, apar tăieturi pe nasul său. Acestea dispar apoi fără să existe suficient timp de vindecare (decât printr-un miracol).

Erori tehnice

Multe erori tehnice au loc în spatele scenei, fără să poată ajunge la cei care vizionează filmul, dar unele pot apărea atunci când echipamentul sau personalul devine vizibil, de obicei în umbre şi reflexii.

În scena râului, când barca de patrulare depăşeşte Podul Do Long, apare umbra unei alte bărci, care este cea folosită de echipa cu camera de filmat.

Umbrele echipei de filmate pot apărea uşor în scenele ralizate afară, în special în filmele cu soare puternic, ceea ce se întâmplă atunci când Willard şi echipa sa merge pe plajă în lumina apusului de soare.

În scena cu elicopterul, atunci când pun muzică pentru a speria inamicul, este melodia lui Wagner, Cavalcada valkiriilor, dar banda nu se mişcă în casetofon. De asemenea, este puţin probabil ca inamicul să fie speriat de melodie şi nu de sunetul predominant al elicopterului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 10 filme care au picat la lectia de istorie

Gafă incredibilă la Oscar 2017: trofeul a fost înmânat greşit

Ofensiva Tet: începutul sfârşitului Războiului din Vietnam

O furtună solară a dus la detonarea a zeci de mine în timpul Războiului din Vietnam

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase