Home » Cultură » Cele mai căutate cărţi în oferta unei librării online pentru cititorii români

Cele mai căutate cărţi în oferta unei librării online pentru cititorii români

Cele mai căutate cărţi în oferta unei librării online pentru cititorii români
Publicat: 20.01.2019
Cinci din cei nouă autori cu cele mai mari vânzări în 2018 pe platforma Libris.ro sunt români, iar cele mai căutate volume sunt cele pentru copii şi de parenting, dar şi manualele şcolare, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.
Volumul „Străinul de lângă mine” al Irinei Binder este cea mai vândută carte în 2018 pentru clienţii companiei braşovene Libris.ro, fiind cea mai bine vândută în 30 dintre cele 42 judeţe ale ţării. Cartea „Insomnii”, de aceeaşi scriitoare, se află pe locul al doilea în topul naţional. Pe trei urmează volumele „Micul Prinţ”, de Antoine de Saint Exubery, iar topul este completat de „Medicina, nutriţie şi bună dispoziţie”, de Simona Tivadar, şi „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari, scrie Mediafax.
 
Cât despre numărul volumelor achiziţionate, cei mai mulţi cititori care au cumpărat anul trecut produse de pe platforma online sunt din Bucureşti – 313.517 cărţi. Urmează cititorii din Braşov, cu 130.873 de cărţi şi Cluj, cu 83.488 de volume comandate. Cele mai vândute titluri în aceste judeţe au fost „Străinul de lângă mine”, de Irina Binder, în Bucureşti, „Orbi”, de Petronela Rotar, în Braşov, şi „Constituţia României”, în Cluj.
 
În top 10 naţional al celor mai vândute cărţi în 2018 mai sunt şi ediţia a treia a volumului „De vorbă cu Emma”, de Vitali Cipileaga, pe locul al şaselea, „Orbi”, de Petronela Rotar, pe locul al şaptelea, pe locul opt se află „Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, „Puterea extraordinară a subconştientului tău”, de Joseph Murphy (9), şi „10. 27 de paşi”, de Tibi Uşeriu (10).
 
Beletristică, Dezvoltare personală şi Cărţi pentru copii sunt cele mai căutate categorii de carte pe platforma online, alături de Manuale şi carte şcolară, în aproape toate judeţele ţării.
 
„Preocuparea părinţilor pentru educaţia copiilor este tot mai uşor de remarcat în toate zonele ţării. Manualele şcolare, cărţile pentru copii şi cărţile de parenting sunt constant în topul categoriilor preferate, top dominat în continuare de Beletristică. Ne bucură să remarcăm şi popularitatea în creştere a cărţilor scrise de autori români”, a precizat Laura Ţeposu, director dezvoltare şi fondator al platformei.
 
Primele cinci cele mai vândute titluri din Beletristică în 2018 aparţin unor autori români, după „Străinul de lângă mine”, de Irina Binder, „Orbi”, de Petronela Rotar, şi „Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, plasându-se volumele „Privind înăuntru”, de Petronela Rotar, şi „Eu încă te iubesc”, de Cristina Chiperi.
 
La categoria Cărţile pentru Copii, pe primul loc este ediţia „Cele mai frumoase poveşti”, de Ion Creangă. Urmează „100 de jocuri distractive şi educative”, „Montessori. Vocabular – Lumea plantelor”, „Jocuri ale minţii”, de Sarah Khan, şi „Creionul magic – Caiet de activităţi – Grupa mică 3-4 ani”, semnat de Cristina Bănică.
 
Conform cifrelor oferite de platforma online, cumpărătorii au accesat site-ul mai ales de pe dispozitive mobile (60% dintre utilizatori).
 
„Faptul că oamenii cumpără cărţi tipărite de pe mobile este un semn că, deşi ne adaptăm tot mai mult la viaţa digitalizată, ne dorim în continuare să petrecem timp offline. Este o tendinţă observată global şi mă bucur să văd că ne aliniem la ea şi ne alocăm mai mult timp pentru lectură”, a mai precizat Laura Ţeposu.
 
Libris.ro a fost fondată în 2009 şi oferă mai mult de 120.000 de titluri de carte, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme şi cadouri. Din decembrie 2014, Libris.ro colaborează cu Organizaţia „Salvaţi Copiii” în proiectul de reducere a mortalitatii infantile în România.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase