Home » Cultură » Târgul Internaţional de Carte de la Minsk are şi reprezentanţi ai României

Târgul Internaţional de Carte de la Minsk are şi reprezentanţi ai României

Târgul Internaţional de Carte de la Minsk are şi reprezentanţi ai României
Publicat: 05.02.2019
Un stand naţional, organizat de Ambasada României în Republica Belarus şi de Institutul Cultural Român de la Varşovia, reprezintă ţara la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.
Acesta este al doilea an la rând în care România participă la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk, în Belarus, evenimentul având loc între 6 şi 10 februarie, relatează Mediafax.
 
„Pe rafturile standului vor fi expuse cărţi în limba română şi traduceri în diverse limbi internaţionale, CD-uri cu muzică românească de diverse genuri, precum şi albume de la Editura ICR şi Editura Monitorului Oficial R.A. Publicul va avea la dispoziţie şi o multitudine de materiale promoţionale, traduse în limba belarusă, printre care un grupaj de fragmente literare româneşti din Mihai Eminescu, Mircea Cărtărescu, Marin Sorescu şi Cristian Teodorescu. De asemenea, vor fi oferite semne de carte şi flyere având ca temă gastronomia tradiţională românească”,  scrie în comunicat.
 
Concepţia grafică a standului ilustrează deţinerea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar sigla românească, realizată special pentru anul acesta, este expusă pe materialele promoţionale, distribuite gratuit vizitatorilor.
 
„Târgul Internaţional de Carte de la Minsk este un eveniment cultural de mare importantă şi vizibilitate, la care participă în fiecare an numeroase ţări din întreaga lume. La ediţia din 2018 au participat peste 300 de expozanţi din 31 de ţări, iar târgul a fost vizitat de peste 60.000 de persoane. Anul acesta, pentru prima dată, târgul se va desfăşura şi în spaţii alternative complexului expoziţional – în librării, biblioteci şi muzee. Târgul este organizat de Ministerul Informaţiilor, Primăria Minsk şi Uniunea Scriitorilor din Belarus”, precizează reprezentanţii României.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase