Home » Cultură » Familia Rockefeller a donat 200 de milioane de dolari Muzeului de artă modernă din New York

Familia Rockefeller a donat 200 de milioane de dolari Muzeului de artă modernă din New York

Familia Rockefeller a donat 200 de milioane de dolari  Muzeului de artă modernă din New York
Publicat: 09.02.2019
Celebrul Muzeu de artă modernă (MoMA) din New York a primit o donaţie de 200 de milioane de dolari de la moştenitorii lui Abby Rockefeller. Ea este una dintre fondatoarele instituţiei ce a fost inaugurată în 1929, potrivit Le Figaro.
Aceasta este una dintre cele mai mari sume donate unui muzeu. În cazul MoMA banii vor fi folosiţi pentru ultima etapă a lucrărilor care vizează lărgirea cu aproximativ 3.600 de metri pătraţi a sediului instituţiei newyorkeze.
 
La momentul înfiinţării muzeului, Abby Rockefeller s-a numărat printre iniţiatori, fără să contribuie financiar, scrie Mediafax.
 
Donaţia  de 200 de milioane de dolari acoperă jumătate din costurile lucrărilor, care se vor încheia în toamna acestui an. De altfel, muzeul va fi închis în perioada 15 iunie – 21 octombrie.
 
Muzeul nu poate obţine fonduri nici din partea autorităţilor locale, nici a statului New York şi nici a guvernului federal, sprijinindu-se doar pe donaţii private.
 
În ultimii ani, MoMA, unul dintre cele mai întinse şi mai importante muzee de artă din lume, a mai primit donaţii consistente. În urmă cu un an, a primit o parte din încasările generate la licitaţie de colecţia de artă a lui David şi Peggy Rockefeller. Peste 820 de milioane de dolari au rezultat în urma licitaţiei.
 
În 2005, David Rockefeller, decedat în 2017, a donat muzeului 100 de milioane de dolari şi mai multe tablouri ale unor maeştri precum Paul Gauguin, Henri Matisse, Pablo Picasso şi Paul Cézanne.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase