Home » Cultură » Membrii trupei Queen şi americanul Adam Lambert, eroii unui documentar

Membrii trupei Queen şi americanul Adam Lambert, eroii unui documentar

Membrii trupei Queen şi americanul Adam Lambert, eroii unui documentar
Publicat: 03.03.2019
Membrii trupei britanice Queen şi cântăreţul american Adam Lambert sunt eroii unui documentar despre colaborarea lor din 2011, filmul urmând să fie difuzat de reţeaua ABC, arată publicaţia Rolling Stone.

Creatorii legendarei piese „Bohemian Rhapsody” şi vedeta de la „American Idol” au colaborat pentru prima dată în 2011, solistul fiind invitat să îl înlocuiască pe regretatul Freddie Mercury. În această formulă, muzicienii au susţinut un turneu mondial între anii 2014 şi 2018, potrivit Mediafax.

Experienţa din acei ani este surprinsă în documentarul „The Show Must Go On”.

Lambert a anunţat cu entuziasm, luni, pe platforma de micro-blogging Twitter că documentarul va fi difuzat pe 29 aprilie.

Anunţul a venit la scurt timp după ce trupa şi Lambert au deschis ceremonia premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

Documentarul include imagini filmate în culisele primului spectacol susţinut de Lambert alături de Queen, ca şi interviuri cu Brian May şi Roger Taylor, foştii colegi ai lui Mercury, dar şi cu Rami Malek, cel care, duminică, a obţinut premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, după ce a dat viaţă pe marele ecran fostului solist al formaţiei Queen, în „Bohemian Rhapsody”.

Adam Lambert, în vârstă de 37 de ani, a povestit că membrii trupei i-au spus că ei sunt convinşi că, dacă Freddie ar fi trăit, s-ar fi înţeles foarte bine cu muzicianul american. Cei doi şi-au amintit că Freddie avea un simţ al umorului special, fiind dispus să facă multe bancuri seci şi uneori să pună la cale farse în culise chiar în timpul turneelor, aşa că, dacă ar fi avut ocazia să îl întâlnească pe Lambert, cei doi s-ar fi distrat de minune.

Născut în Zanzibar, cu numele Farrokh Bulsara, şi educat în India, Freddie Mercury a înfiinţat trupa Queen în 1971, cu Brian May, Roger Taylor şi John Deacon. Queen a devenit un nume important în industria rock în 1975, odată cu lansarea celui de-al patrulea album, „A Night at the Opera”, ce conţine legendara piesă „Bohemian Rhapsody”, compusă de Freddie Mercury. De altfel, tot Freddie Mercury este acela care a compus versurile pieselor „Crazy Little Thing Called Love”, „We Are The Champions”, „Somebody To Love”.

În afara scenei, Freddie Mercury avea o viaţă privată extrem de protejată, acordând foarte rar interviuri şi nediscutând niciodată în public despre faptul că era homosexual. Pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunţat în mod public că era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit, la vârsta de 45 de ani.

Trupa Queen a fost desemnată în 2007 „cel mai bun grup britanic al tuturor timpurilor”, în urma unui sondaj organizat de BBC Radio.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase