Prima pagină Cultura

Se pun în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2019

Redactia Descopera.ro | 03.06.2019 | ● Vizualizări: 161

Biletele individuale pentru ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional "George Enescu", ce va avea loc în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, în perioada 31 august - 22 septembrie, vor fi puse în vânzare miercuri, de la ora 12.00.

Vânzarea biletelor va fi făcută online, prin intermediul www.eventim.ro, dar şi în reţeaua de magazine Eventim, ,otrivit unui comunicat de presă.

În total, 84 de concerte, în patru săli, 2.500 de artişti internaţionali, peste 50 de solişti de mare calibru, artişti lirici, violonişti, pianişti, peste 170 de ore de muzică de cea mai înaltă calitate, repertoriu divers care acoperă de la lucrări monumentale, compoziţii de mare popularitate până la recitaluri restrânse, muzică actuală şi chiar prime audiţii - acesta este rezumatul ediţiei de anul acesta a Festivalului Enescu.

Orientarea artistică a evenimentului a fost păstrată: experienţe diverse într-un amestec bine dozat, astfel încât fiecare iubitor de muzică poate găsi ceva care să se potrivească pasiunilor şi intereselor personale, potrivit organizatorilor.

Seria Mari Orchestre include prezenţa unor ansambluri de calibru internaţional, mari ca renume şi din perspectiva numărului de muzicieni, sub bagheta unor dirijori cunoscuţi şi apreciaţi: Berliner Philharmonic, Concergebouw, London Symphony, Statskapeele Dreseden, St. Petersburg Orchestra, care se alătură extraordinarelor Berlin Radiofunk, Orchestra Naţională a Franţei, Maggiore Fiorentino, Orchestra Filarmonicii din Oslo, Orchestra de Stat a Rusiei şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu". Fiecare dintre acestea va colabora în spectacol cu solişti, în cazul concertelor de pian, de vioară şi respectiv operă în concert. Pianiştii Yuja Wang, Denis Matsuev, Evgheny Kissin, Alexandra Dariescu, violoniştii Patricia Kopacinskaia, Ray Chen, Serghei Krylov sunt câţiva dintre soliştii de reputaţie mondială care vor concerta la Sala Palatului din Bucureşti.

Seria Recitaluri şi Orchestre Camerale prezintă ansambluri consacrate internaţional care propun formule de scenă de dimensiuni mai mici: Cameristi della Scala, Filarmonica Regală din Liege, Camerata Salzburg, Orchestra de cameră Mahler, Camerata Baltică, Orchestra Naţională din Lille, alături de Elisabeth Leonskaja, Mitsuko Uchida, Charles Richard Hamelin, Julia Fischer, David Grimal şi artiştii lirici Rolando Villazon, Sir Bryn Terfel, Joyce DiDonato, Diana Damrau.

De asemenea, Marion Cotillard va fi prezentă în concert, alături de Orchestra Naţională din Lille, în rolul Jeanne d’Arc.

Seria Concertelor de la Miezul Nopţii include evenimente susţinute de orchestre de cameră, cu abordări speciale: La Cetra D'Orfeo, Europa Galante, cei 12 violoncelişti ai Berliner Philharmonic, Orchestra of The Age of Enlightment, Corul şi orchestra barocă din Freiburg.

Seria Muzica secolului XXI prezintă concerte care includ compoziţii ale unor autori contemporani, lucrări consacrate şi prime audiţii, susţinute de orchestre rafinate, cum sunt Ensemble Linea, Britten Sinfonia, New European Ensable etc.

Editia din 2019 a Festivalului Enescu se va derula în mai multe oraşe din ţară - Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Bacău, Târgu Mureş, Târgovişte. Achiziţionarea biletelor pentru aceste spectacole se va face local sau, aşa cum este cazul evenimentelor din Cluj-Napoca şi Sibiu, prin intermediul www.eventim.ro şi al altor parteneri. Anunţurile de punere în vânzare se vor face în perioada urmatoare.

În festival vor avea loc evenimente speciale, cum este MozartWeek in Residence, un o serie de spectacole adusă de la Salzburg, care propune o incursiune inedită în opera creatorului. Biletele pentru această serie de spectacole vor putea fi achiziţionate individual, prin Eventim.

 

Tag-uri: festival | enescu | bilete | vanzare