Home » Cultură » Descopera acum: Noi zone cu radiaţii la Cernobîl. Sănătatea nou-născuţilor, afectată de vârsta tatălui. Atmosfera Pământului, plină de niveluri uriaşe de dioxid de carbon

Descopera acum: Noi zone cu radiaţii la Cernobîl. Sănătatea nou-născuţilor, afectată de vârsta tatălui. Atmosfera Pământului, plină de niveluri uriaşe de dioxid de carbon

Publicat: 18.05.2019
Zona din jurul centralei Cernobîl, unde a avut loc în 1986 accidentul nuclear care a devastat regiunea, a fost cartografiată de o echipă interdisciplinară de la Universitatea din Bristol, care a scos la iveală o surpriză nu tocmai plăcută.

Un studiu recent stabileşte că, după aplicarea pe piele a cremelor de protecţia solară, substanţele chimice din ele intră în sânge cu efecte încă necunoscute. 

O cercetare recentă sugerează că paternitatea târzie poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a nou-născuţilor. 

Oamenii de ştiinţă din SUA au detectat, în atmosfera Pământului, cele mai mari niveluri de dioxid de carbon, de la începutul măsurătorilor. 

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 13 – 16 mai 2019 pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase