Home » Cultură » Olivia Colman, care va interpreta rolul lui Elizabeth a II-a într-un serial, onorată de regină

Olivia Colman, care va interpreta rolul lui Elizabeth a II-a într-un serial, onorată de regină

Olivia Colman, care va interpreta rolul lui Elizabeth a II-a într-un serial, onorată de regină
Publicat: 10.06.2019
Actriţa Olivia Colman, premiată cu Oscar şi care va interpreta rolul lui Elizabeth a II-a în serialul "The Crown", a primit din partea reginei titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

Ceremonia a avut loc în ziua aniversării oficiale a reginei Elizabeth a II-a, marcată în mod tradiţional în a doua zi de sâmbătă din luna iunie, şi actriţa a fost astfel onorată pentru serviciile aduse cinematografiei şi teatrului din Marea Britanie.

Colman, în vârstă de 45 de ani, a primit anul acesta premiul Oscar pentru rolul unei alte regine, Anne, din filmul „Favorita”, de Yorgos Lanthimos.

„The Crown” este un serial istoric despre viaţa reginei Elizabeth a II-a, creat şi scris de Peter Morgan şi care a fost bazat pe filmul cu acelaşi scenarist „The Queen” (2006) şi pe piesa de teatru „The Audience” (2013). Serialul debutează cu momentul căsătoriei reginei cu ducele Philip de Edinburgh şi, până în prezent, au fost difuzate, pe Netflix, două sezoane din şase. Claire Foy a portretizat-o pe regină în primele două sezoane, iar ulterior aceasta va fi înlocuită de Olivia Colman. Serialul a fost lăudat pentru producţie, dar şi pentru destul de marea acurateţe în ceea ce priveşte adevărul istoric.

Alături de Colman au mai fost onorate alte personalităţi cu titlurile de Comandor, Ofiţer şi Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

Astfel, realizatorul TV Bear Grylls, care coordonează grupul cercetaşilor din Marea Britanie, a devenit Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse comunităţii tinerilor.

De asemenea, muzicianul Elvis Costello a primit acelaşi titlu, iar scriitorul Lee Child, al cărui erou Jack Reacher a fost interpretat pe marele ecran de Tom Cruise, a primit titlul de Cavaler, la fel şi scriitoarea Joanna Trollope.

În total, 1.073 persoane s-au aflat pe lista de onoruri de anul acesta, 75% dintre acestea fiind recompensate astfel pentru servicii aduse comunităţilor locale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase