Home » Cultură » Două filme europene şi aventura Omului Păianjen pe continent sunt primele premierele din iulie

Două filme europene şi aventura Omului Păianjen pe continent sunt primele premierele din iulie

Două filme europene şi aventura Omului Păianjen pe continent sunt primele premierele din iulie
Publicat: 06.07.2019
Două filme europene şi o aventură cu Omul Păianjen pe continent sunt primele premiere din iulie pentru cinematografele româneşti.

”Notti magiche/ Nopţi magice”, filmul lui Paolo Virzì, e o comedie despre o crimă. Un producător de film îşi pierde viaţa în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 1990, de unde şi titlul filmului, împrumutat de la imnul manifestării, şi trei scenarişti refac povestea care i-a adus în situaţia de a fi acuzaţi.

Ornella Muti, Giancarlo Giannini, Giulio Berruti, Mauro Lamantia se regăsesc pe generic.

”Saf”, în regia lui Ali Vatansever, e o coproducţie Turcia-România. Cum sunt filmele româneşti poate mai ştie spectatorul. Cum sunt filmele turceşti are o idee orice cinefil. Cum sunt la un loc într-o poveste care se petrece la Istanbul, e de văzut. Cu tot cu comunităţi sărace şi refugiaţi sirieni. Totul filmat de Tudor Vladimir Panduru.

Super-producţia weekendului e ”Spider-Man: Far From Home/ Omul-Păianjen: Departe de casă”. Jon Watts regizează noua secvenţă din seria dedicată super-eroului Mervel. Zendaya, Tom Holland, Samuel L. Jackson şi Jake Gyllenhaal pun umor şi acţiune în epopeea S.F. O fi el film american, dar, supereroul îşi face treaba în Europa de data aceasta, sau, oricum, din Veneţia prin Praga, Berlin, până la Londra şi înapoi acasă la New York, că aşa e cu super-eroii în vacanţă, chiar şi după ”Endgame”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase