Home » Cultură » Metallica, discul de platină pentru vânzările unui album în România

Metallica, discul de platină pentru vânzările unui album în România

Metallica, discul de platină pentru vânzările unui album în România
Publicat: 20.08.2019
Trupa Metallica a primit miercuri discul de platină pentru vânzările albumului „Hardwired...to Self-Destruct” în România, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Metallica, legendara trupă de heavy metal, a revenit în România după 9 ani, reuşind să dea curs uneia dintre cele mai mari dorinţe ale fanilor din ţara noastră printr-un concert incredibil, a cărui amintire va stărui permanent în memoria colectivă, searată în comunicat.

Metallica a primit discul de platină pentru vânzările în format fizic şi digital ale albumului „Hardwired…to Self-Destruct” în România, o distincţie specială, oferită de Universal Music România chiar înaintea concertului susţinut în România.

Spectacolul a debutat cu piesa „Hardwired”, extrasă de pe albumul „Hardwired…to Self-Destruct”, cel de-al 10-lea material lansat de trupă, pe data de 18 noiembrie 2016.

Metallica a ţinut neapărat să demonstreze că are o legătură specială cu România. Pe lângă contribuţia trupei, în valoare de 50.000 de euro, fundaţia All Within My Hands (fondată de Metallica) a donat şi suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucureşti, pentru iniţiativa Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, #NoiFacemUnSpital, se arată în comunicat.

Concertul – care a înregistrat un număr record de spectatori (peste 50.000) – a avut loc pe Arena Naţională din Bucureşti pe 14 august 2019. Evenimentul a făcut parte din turneul „Worldwired Tour 2019”, ce cuprinde 25 de concerte europene în ţări, precum: Portugalia, Spania, Italia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia sau România.

În cadrul concertului, Metallica a fost însoţită de trupele Ghost şi Bokassa, care au cântat în deschidere. Concertul a devenit sold-out la doar o zi după punerea în vânzare a biletelor.

Înfiinţată în 1981 în Los Angeles, California, Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate şi bine vândute trupe de thrash şi heavy metal. În cei peste 35 de ani de carieră, trupa a vândut 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane au fost vândute doar în SUA. Formată în prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut în componenţă şi pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney şi Cliff Burton.

Universal Music România este parte a Universal Music Group, cea mai mare casa de discuri din lume. Universal Music România şi-a câştigat poziţia de lider de piaţă încă de la înfiinţare, în 2006, datorită strategiei sale inovatoare. Pe lângă activităţile clasice de casa de discuri, producţie, distribuţie şi promovare de conţinut muzical, Universal Music România este şi o companie de marketing, implicată constant în dezvoltarea de strategie de brand, bazată pe asocierea cu industria de entertainment, prin realizarea unor parteneriate strategice între label, artişti şi branduri.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase