Home » Cultură » Actorul Matthew McConaughey devine profesor la Universitatea Texas

Actorul Matthew McConaughey devine profesor la Universitatea Texas

Actorul Matthew McConaughey devine profesor la Universitatea Texas
Publicat: 30.08.2019
Actorul Matthew McConaughey este profesor după 4 ani în care a fost instructor invitat la Facultatea de Radio-Televiziune-Film a Universitatăţii Texas, din Austin, arată Indie Wire, citat de Mediafax.

Actorul premiat cu Oscar va avea statut de profesor de specialitate începând din toamnă la Universitatea Texas urmând să ţină cursuri la departamentul Radio-Televiziune-Film. Cursul său va include un studiu al peliculelor ”Mud” şi ”The Gentleman”.

McConaughey era deja instructor vizitator al Universităţii din Austin din 2015.

Universitatea a dat publicităţii un comunicat potrivit căruia numirea se datorează ”activităţii sale remarcabile ca profesor şi mentor”.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ texane au arătat că vedeta este respectată pentru ”disponibilitatea de a lucra cu studenţii în afara sălii de cursuri”.

Matthew McConaughey este actor american. S-a născut în 1969, pe 4 noiembrie. A ajuns cunoscut pentru rolul din comedia ”Dazed and Confused”. În anii 2000 era considerat un actor specializat în comedii romantice, din 2011, a început să joace roluri în drame ca ”Lincoln Lawyer”, ”Killer Joe” şi ”Mud”, ”Bernie” sau ”Magic Mike”. În 2013, rolul interpretat în ”Dallas Buyers Club”, i-a adus premii Oscar, Globul de Aur şi Screen Actors Guild ca şi Critics’ Choice. Rolul principal jucat în serialul ”True Detective” i-a adus premiul Critics’ Choice pentru cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramă. În 2019 a jucat rolul principal al peliculei ”The Beach Bum”, în regia lui Harmony Korine.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase