Home » Cultură » Festivalul Enescu: Schimbare de distribuţie în concertul din 9 septembrie de la Sala Palatului

Festivalul Enescu: Schimbare de distribuţie în concertul din 9 septembrie de la Sala Palatului

Festivalul Enescu: Schimbare de distribuţie în concertul din 9 septembrie de la Sala Palatului
Publicat: 03.09.2019
Soprana de origine americană Laura Aikin va prelua interpretarea celor "Şapte cântece pe versuri de Clément Marot", de George Enescu, alături de Capela de Stat din Dresda, în concertul programat pe 9 septembrie, la Sala Mare a Palatului, în cadrul Festivalului "George Enescu".

Soprana Kristine Opolais şi-a anunţat indisponibilitatea pentru acest concert, programat de la ora 20.00, din cauza unor probleme de sănătate, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Laura Aikin este un artist liric impresionant, cu o amplitudine de peste trei octave şi cu un repertoriu divers, acoperind de la perioada barocă la lucrări contemporane, ceea ce o face una dintre cele mai râvnite prezenţe pe scenele marilor teatre de operă din lume. Este invitată constant la La Scala Milano, Opera de Stat din Viena, Opera de Stat a Bavariei, Opernhaus Zurich, Opéra National de Paris, Metropolitan Opera New York şi multe alte instituţii muzicale de renume.

A lucrat sub bagheta unor dirijori cum sunt Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Martin Brabbins, Sylvain Cambreling, William Christie, Christoph von Dohnányi, Iván Fischer, Mikko Franck, Daniele Gatti, Michael Gielen, Nikolaus Harnoncourt, Manfred Honeck, Jakub Hrůša, René Jacobs, Fabio Luisi, Kent Nagano, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Michael Tilso, Thomas and Franz Welser-Möst.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional „George Enescu” se desfăşoară în perioada 31 august – 22 septembrie. În sălile de concerte din Bucureşti, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi, şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, şi nouă orchestre de talie mondială.

Ediţia din 2019 a Festivalului Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi la Sala Mică a Palatului, la concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopţii”, „Recitaluri şi concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase