Home » Cultură » Descoperă Acum: FAST, cel mai mare radiotelescop din lume. Misterul construirii Machu Picchu, elucidat. Bacteria care te poate îmbăta fără să consumi alcool

Descoperă Acum: FAST, cel mai mare radiotelescop din lume. Misterul construirii Machu Picchu, elucidat. Bacteria care te poate îmbăta fără să consumi alcool

Publicat: 05.10.2019
FAST, cel mai mare radiotelescop din lume de acest tip, a fost pus în funcţiune în China, iar cercetătorii din întreaga lume pot avea acces la el.
Machu Picchu, una dintre cele mai mari reuşite arhitecturale ale umanităţii, a reprezentat pentru mult timp un mister pentru specialiştii în domeniu, însă recent s-a aflat de ce a fost construit intenţionat la intersecţia faliilor tectonice.
 
Ai ficatul gras şi sindrom de auto-fermentaţie chiar dacă nu consumi deloc alcool sau o faci foarte rar şi în cantităţi mici? Mai mult, te poţi îmbăta chiar dacă nu bei alcool? De vină poate fi o bacterie din intestine.
 
Recent, Papa Francisc s-a întâlnit cu lideri din Silicon Valley şi i-a avertizat cu privire la pericolele pe care inteligenţa artificială le ridică.
 
Indiferent dacă sunt săraci sau bogaţi, cei care locuiesc pe malul mării se bucură de o sănătate mintală mai bună, potrivit unei noi cercetări.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase