Home » Cultură » ”Joker” este cel mai bun film al anului 2019 în topul IMDB

”Joker” este cel mai bun film al anului 2019 în topul IMDB

”Joker” este cel mai bun film al anului 2019 în topul IMDB
Publicat: 21.12.2019
„Joker”, filmul cu subiect întunecat produs de DC Comics, s-a situat pe primul loc în topul celor mai bune pelicule ale anului 2019 realizat de platforma online Internet Movie Database (IMDb), după un succes de box office de 1 miliard de dolari, arată Daily Mail.

Lungmetrajul „Joker” a ajuns în fruntea topului IMDB, bazat pe popularitatea filmelor şi pe numărul de vizualizări de pe site.

La începutul acestei luni, „Joker”, de Todd Phillips, a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru cea mai bună dramă, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră, dar şi pentru cel mai bun actor, în persoana lui Joaquin Phoenix. Phoenix a fost nominalizat şi la Screen Actors Guild Awards, trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani, un puternic indicator pentru succesul la premiile Oscar, potrivit Mediafax.

Filmul lui Todd Phillips a învins, în topul IMDB, trei pelicule concurente produse de Marvel, precum şi două remake-uri Disney, printre care şi „Regele Leu/ Lion King”.

Următoarele locuri din acest top sunt ocupate de „A fost odată la… Hollywood / Once Upon a Time in… Hollywood”, „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului / Avengers: Endgame”, „Captain Marvel” şi de „It: Capitolul 2”, „Regele Leu / The Lion King”, „Omul-Păianjen: Departe de casă / Spider-Man: Far From Home”, „Alita: Îngerul războinic / Alita: Battle Angel”, „Aladin” şi „Noi / Us”.

Presa de profil spune că Todd Phillips ar fi purtat o discuţie importantă cu preşedintele Warner Brothers Pictures Group, Toby Emmerich, în urma căreia ar fi hotărât să dezvolte mai multe filme pe baza personajelor DC Comics, având în plan şi o continuare a filmului „Joker”. După uriaşul succes de box-office al lui „Joker”, o continuare pare firească.

Filmul „Joker” îşi concentrează acţiunea originală şi nemaivăzută până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC Comics. Cu o viziune amplă şi complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck, interpretat de Phoenix, un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obţine este un studiu de personaj dispreţuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci şi o poveste fascinantă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase