Home » Cultură » Oscar 2020. Aspecte neobişnuite pentru gala Oscar 2020

Oscar 2020. Aspecte neobişnuite pentru gala Oscar 2020

Oscar 2020.  Aspecte neobişnuite pentru gala Oscar 2020
Publicat: 06.02.2020
O serie de aspecte insolite pun într-o lumină neaşteptată cursa pentru Oscarurile 2020, arată un articol publicat de BBC, care ia în considerare diferite obiceiuri ale juriului dar şi coincidenţe care au creat tradiţie la premiile Academiei Americane de Film.

1. Scarlett Johansson a intrat într-un club select. Este a 12-a persoană care primeşte două nominalizări pentru interpretare în acelaşi an. Actriţa este nominalizată pentru rolurile din „Marriage Story” şi „Jojo Rabbit”. Printre celelalte persoane nominalizate de două ori în acelaşi an se numără Sigourney Weaver (1989), Al Pacino (1993), Emma Thompson (1994), Jamie Foxx (2005) şi Cate Blanchett (2008). Niciunul dintre artişti nu a câştigat vreodată două trofee.

2. „Million Dollar Baby” (2004) a fost cel mai recent lungmetraj premiat cu Oscar pentru cel mai bun film şi cea mai bună actriţă (Hilary Swank), potrivit Mediafax.

3. Cynthia Erivo ar putea intra în selectul grup EGOT (personalitate care a primit trofee Oscar, Emmy, Grammy şi Tony). Mai mult, ar putea deveni cel mai tânăr membru EGOT din istorie. În prezent, acest titlu este deţinut de Robert Lopez (39 de ani, în 2018). Erivo este nominalizată pentru cel mai bun rol principal, cel din „Harriet”, şi pentru cel mai bun cântec, „Stand Up”.este nominalizată pentru rol.

4. Dacă Sam Mendes este desemnat cel mai bun regizor („1917”), va marca cea mai mare pauză între două trofee pentru regie obţinute de aceeaşi persoană. Sam Mendes a primit premiul Oscar în 1999, pentru regia filmului „American Beauty”. Recordul în domeniu este de 15 ani şi este deţinut de Billy Wilder, recompensat pentru filmele „The Lost Weekend” (1945) şi „The Apartment” (1960).

5. În categoria „cel mai bun film” concurează un cuplu, Greta Gerwig („Little Women”) şi Noah Baumbach („Marriage Story”), care au o relaţie din 2011 şi un copil împreună. Acesta este primul cuplu care concurează pentru Oscarul pentru cel mai bun film.

6. „Little Women” şi „Marriage Story” au slabe şanse să fie premiate, pentru că de obicei nu au primit Oscaruri filme ale căror regizori nu au fost nominalizaţi. Excepţie a fost câştigătorul de anul trecut, „Green Book”, de Peter Farrelly, dar şi cel din 2013, „Argo”, de Ben Affleck.

7. „Parasite” este primul film sud-coreean nominalizat la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj şi a şasea peliculă din această ţară selectată atât în această categorie cât şi în cea dedicată celei mai bune producţii străine. Pe aceeaşi listă se află „Roma” (2019), „Amour” (2012) şi „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000).

8. Jonathan Pryce este singurul nominalizat pentru premiul acordat celui mai bun actor în acest an care joacă o persoană reală. Actorul interpretează în ”The Two Popes” rolul Papei Francisc. Ceilalţi actori nominalizaţi Leonardo DiCaprio, Antonio Banderas, Adam Driver şi Joaquin Phoenix, interpretează numai persoane inventate. Lucrurile stau altfel atunci când e vorba de actriţele nominalizate. Renée Zellweger o joacă pe Judy Garland, Cynthia Erivo dă viaţă unei figuri legendare din lupta sclavilor pentru libertate, Harriet Tubman, iar Charlize Theron are rolul prezentatoarei de ştiri de la Fox News, Megyn Kelly.

9. Revistele par una dintre cele mai bune surse de inspiraţie pentru filmele nominalizate. ”A Beautiful Day in the Neighborhood” a pornit de la un articol din 1998, publicat în Esquire de jurnalistul Tom Junod, care realizase un interviu-portret cu Fred Rogers. ”Hustlers” a avut la bază o investigaţie realizată pentru New York Magazine de Jessica Pressler.

10. Media de vârstă a nominalizaţilor pentru actorie este de 71 de ani. Cifra este mult mai mare decât media de vârstă a câştigătorilor de până acum pentru această categorie, care este la 49 de ani.

De data aceasta, cel mai tânăr nominalizat este Brad Pitt, la 56 de ani. Alături de el sunt nominalizaţi Tom Hanks (63), Joe Pesci (76), Al Pacino (79) şi Anthony Hopkins (82).

11. Compozitoarea Dianne Warren a devenit persoana cu cele mai multe nominalizări la Oscar fără să fi câştigat premiul. De data aceasta este pe lista finală a premiilor pentru piesa ”I’m Standing With You”, din pelicula ”Breakthrough”. Este ce-a de-a 11-a nominalizare a sa. A mai fost remarcată în timp pentru medodii precum cea interpretată de LeAnn Rimes, ”How Do I Live” (pentru coloana sonoră de la ”Con Air”), cea cântată de Aerosmith, ”I Don’t Want to Miss a Thing”, din ”Armageddon” şi cântecul lansat de Faith Hill pentru ”Pearl Harbor”, ”There You’ll Be”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase