Home » Cultură » Filmele la care Netflix a renunţat la cererea autorităţilor din diferite ţări

Filmele la care Netflix a renunţat la cererea autorităţilor din diferite ţări

Filmele la care Netflix a renunţat la cererea autorităţilor din diferite ţări
Publicat: 11.02.2020
Platforma Netflix a anunţat la ce titluri a renunţat ca răspuns la cererile autorităţilor din diferite ţări dar şi care au fost motivele acestor decizii care au adus în discuţie termeni precum cenzură sau colaborare cu puterea politică, arată The Verge.

Nouă titluri se află pe lista peliculelor scoase de pe Netflix în urma cererilor formulate de autorităţi din diferite ţări din lume în cei 25 de ani de la înfiinţarea companiei.

Compania arată înt-un raport recent că “în unele cazuri am fost obligaţi să înlăturăm anumite titluri sau episoade în unele ţări ca urmare a solicitărilor oficiale”.

Reprezentanţii companiei au afirmat că se ajunge la această soluţie în cazul în care este vorba despre ”cereri oficiale primite în scris din partea autorităţilor”. De asemenea, se arată că Netflix încearcă să apere producţiile fiind dat exemplul situaţiei recente din Brazilia, unde ”un tribunal a decis că trebuie să renunţăm la «The First Temtation od Christ»”. Compania a făcut apel la Curtea Supremă şi a câştigat, potrivit Mediafax.

Lista cuprinde producţii care au avut probleme între 2015 şi februarie 2020. Începând cu 2021, Netflix spune că va anunţa anual ce fel de reproşuri oficiale au fost formulate la adresa producţiilor din oferta sa.

În 2015, Netflix s-a conformat cererii formulate de organismul neo-zeelandez responsabil cu clasificarea filmelor şi a renunţat la producţia ”The Bridge”, considerată ”problematică”.

În 2017, Netflix a acceptat solicitarea Autorităţii Vietnameze de Distribuţie şi Informaţii Electronice (ABEI) de a înlătura ”Full Metal Jacket”, pelicula regizată de Stanley Kubrick.

În 2017, platforma a respectat decizia Comisiei Germane pentru Protecţia Tinerilor (KJM) renunţând la ”Night of the Living Dead”, o versiune a peliculei interzisă în această ţară.

În 2018, Netflix a pus în practică solicitarea Autorităţii pentru Dezvoltare Media din Singapore Infocomm (IMDA) excluzând din oferta sa în această ţară ”Cooking on High”, ”The Legend of 420” şi ”Disjointed”, producţii legate de consumul de marijuana.

În 2019, Netflix a respectat cererea Comisiei Saudite de Comunicaţii şi Tehnologie a Informaţiilor renunţând la episodul “Saudi Arabia” din emisiunea Patriot Act cu Hasan Minhaj.

În 2019, Netflix a acceptat solicitarea Autorităţii pentru Dezvoltare Media din Singapore Infocomm (IMDA) privind renunţarea la pelicula ”The Last Temptation of Christ”.

În 2020, Netflix a respectat o altă solicitarea formulată de Autoritatea pentru Dezvoltare Media din Singapore Infocomm (IMDA) pentru a înlătura pelicula ”The Last Hangover”.

Cei de la Netflix au menţionat şi că vor încerca să păstreze titlurile în ofertă în toate ţările în care serviciul este disponibil, dar acceptă faptul că trebuie să ţină cont de solicitările oficiale dacă vor să continue să ofere servicii în unele ţări care consideră anumit produs ”delicat”. Uneori, cum s-a întâmplat în cazul episodului din ”Patriot Act”, şters din oferta platformei pentru Arabia Saudit, soluţia aleasă a fost să mute episodul pe YouTube pentru ca şi saudiţii să îl poată urmări.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase