Home » Cultură » O nouă peliculă Star Wars, în pregătire

O nouă peliculă Star Wars, în pregătire

O nouă peliculă Star Wars, în pregătire
Publicat: 25.02.2020
Regizorul J.D. Dillard şi scenaristul seriei „Luke Cage”, Matt Owens, au fost invitaţi să dezvolte un nou proiect „Star Wars”. Încă nu a fost stabilit s-a stabilit dacă viitorul film este realizat pentru cinema sau pentru platforma Disney +.

În acelaşi timp, Disney + a programat un nou sezon din „The Mandalorian” pentru luna octombrie, notează The Hollywood Reporter.

J.D. Dillard este cunoscut ca regizor şi scenarist al peliculei S.F. „Sleight”. Cel împreună cu care a fost invitat să continue povestea „Star Wars”, Matt Owens, a scris scenariul pentru pelicule Marvel precum „Luke Cage” şi „Agents of SHIELD”.

Proiectul lui Dillard este diferit de cel pe care îl au în vedere Studiourile Marvel pentru universul „Star Wars” ca şi de ceea ce urmează să realizeze cineastul care a dus pe ecrane „Last Jedi”, Rian Johnson.

Disney şi Lucasfilm par dispuse să îşi schimbe prioriăţile pentru a promova Disney+, preşedintele Disney, Bob Iger afirmând în februarie că viitorul seriei „Star Wars” este în televiziune. În ceea ce priveşte noi pelicule ”Star Wars” pentru cinema, anii următori prevăd lansări în lunile decembrie din 2022, 2024 şi 2026, potrivit Mediafax.

Chiar dacă ”Rise of Skywalker”, lansat în decembrie a ajuns la încasări de 1,07 miliarde de dolari şi va ajunge, cel mai probabil al şaselea film al anului 2019 în topul încasărilor, compania Disney a înregistrat încasări tot mai mici pentru filmele din serie de la „Force Awakens”, din 2015, care a avut încasări de 2.7 miliarde de dolari.

După ce „Solo”, în 2018, nu a reuşit să adune decât 392.9 de milioane de dolari, Iger a recunoscut că ”s-ar putea să fi pus prea multe produse pe piaţă într-o perioadă de timp prea scurtă”.

În paralel, lansarea seriei „The Mandalorian”, creată de Jon Favreau, este considerată responsabilă pentru creşterea numătului de abonaţi ai platformei Disney +, la 28.6 milioane. (Un al doiea sezon al seriei este anunţat în luna octombrie).

Dillard are şi experienţă cu producţiile „Star Wars”, fiind implicat în realizarea peliculei din 2015, „The Force Awakens” şi jucând un soldat imperial în „Rise of Skywalker”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase