Home » Cultură » Noi victime ale coronavirusului: Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano

Noi victime ale coronavirusului: Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano

Noi victime ale coronavirusului: Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano
Publicat: 02.03.2020
Muzeul Louvre şi opera Scala din Milano au fost închise din cauza coronavirusului, alături de o populară biserică din Roma, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri şi decese din Franţa şi Italia.

Muzeul Louvre nu a fost deschis duminică, iar personalul muzeului s-a întâlnit pentru a discuta măsurile de prevenţie luate de muzeu, anunţă CNN. Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume vizitează Louvre în fiecare an.

Nu este clar când Mona Lisa a lui Leonardo DaVinci şi alte milioane de piese de artă vor putea fi văzute din nou.

Personalul muzeului va organiza luni o altă întâlnire cu comitetul excepţional de sănătate şi condiţii de muncă, se arată în declaraţia muzeului.

Numărul cazurilor de coronavirus din Franţa a crescut la 130, de la 100 de cazuri confirmate sâmbătă. Guvernul francez a interzis toate adunările publice de peste 5.000 de persoane în spaţii închise. Directiva nu s-a aplicat Muzeului Luvru.

În Italia numărul deceselor a crescut la 34, duminică seara, iaar numărul îmbolnăvirilor a crescut la 1.694, de la 1.128 în ziua precedentă.

Opera La Scala din Milano, alătuiri de cinematografe, teatre şi discoteci sunt închide pentru o săptămână, iar muzeele sunt deschide numai pentru un număr limitat de vizitatori.

Biserica San Luigi dei Francesi din Roma, aflată în apropierea Pieţei Navona, a anunţat că se închide după ce un preot s-a îmbolnăvit. Biserica este populară printre turişti din cauza picturilor lui Caravaggio, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase