Home » Cultură » Top 10 Oameni si personalitati misterioase

Top 10 Oameni si personalitati misterioase

Publicat: 21.05.2008
De-a lungul secolelor istoria a fost plina cu relatari, unele dintre ele de-a dreptul incredibile, despre oameni ale caror fapte, impreuna cu amprenta pusa de vremurile in care au trait, suscita si in prezent interesul cercetatorilor, biografilor, amatorilor de senzational si in egala masura al oamenilor obisnuiti care se pot trezi intrebandu-se: - Cine a mai fost si asta?

10. Monsieur Chouchani
Despre biografia lui nu se stie cu siguranta decat ca a decedat in anul 1968. Monsieur Chouchani, nu este numele sau adevarat ci titlul cu care se adresau cunoscutii acestui anonim misterios profesor evreu care a predat unei serii de studenti celebri in Europa de dupa cel de al II- lea Razboi Mondial, studenti printre care se numara si Emmanuel Levinas sau Elie Wiesel.
Foarte putine lucruri se cunosc despre Couchani. Viata si opera sa au fost si raman niste secrete bine pastrate. Nu se stie cu siguranta decat ca Monsieur Couchani a lasat o bogata mostenire spirituala discipolilor sai. Imbracat foarte saracacios, misteriosul profesor era o mina de cunostinte in domenii variate precum stiintele naturii, matematica, filozofie si in special Talmudul. Pe piatra sa funerara din orasul Montevideo, Uruguay, Elie Wiesel a platit sa fie inscriptionat urmatorul epitaf “In memoria binecuvantata a inteleptului Rabbi Couchani. Nasterea si viata sa au ramas o enigma”.

9. Toastul de la mormantul lui Poe
Poe Toaster este porecla unui necunoscut care in fiecare an viziteaza mormantul lui Edgar Allan Poe, cu unicul scop de a inchina un pahar in memoria celebrului scriitor disparut. Acest straniu personaj si-a inceput seria de pelerinaje anuale in anul 1949, iar de atunci incoace, ciudatul personaj se infiinteaza in preajma mormantului, in fiecare an, pe data de 19 ianuarie, ziua de nastere a celebrului autor american. In ziua respectiva, silueta unui barbat care poarta un baston argintat se iveste langa mormanul lui Poe in cimitirul Westminster Hall din Baltimore, Maryland. In acest loc misteriosul personaj lasa pe piatra funerara trei trandafiri rosii si inchina un pahar de cognac. Inainte de a pleca, ciudata aparitie lasa de fiecare data sticla de cognac langa mormant. Personajul poarta o haina neagra si isi acopera fata cu o esarfa, grupuri de reporteri si curiosi sunt deseori in urma lui, dar pana in prezent, din respect pentru traditia acestui neobisnuit pelerinaj, nimeni nu a incercat sa-l contacteze.
8. Lady Babushka
In timpul analizelor minutioase ale peliculei care a prins imaginile in care presedintele american John F. Kennedy era asasinat in anul 1963, se observa o misterioasa femeie. In imagini, aceasta poarta pe cap un batic strans sub barbie, intr-o modalitate pe care americanii o asemuiesc cu portul basmalelor la femeile in varsta din Rusia. De la acest detaliu, misterioasa doamna a devenit cunoscuta sub denumirea de Babushka. Femeia pare a tine in dreptul fetei o camera de filmat, supozitie intarita si de faptul ca o buna parte de timp dupa asasinat, a continuat sa filmeze. FBI-ul a cerut in mod public ca femeia sa se prezinte la oricare sediu FBI, unde sa predea pelicula filmata. Ceea ce nu s-a intamplat nici pana in prezent. In anul 1970 o femeie pe nume Beverly Oliver a declarat ca ea ar fi misterioasa Babushka. Cercetarile autoritatilor americane au ajuns, insa, la concluzia ca acesta nu avea nici o legatura cu femeia care a filmat incidentul de la aeroportul Kennedy.
7. Kaspar Hauser
Pe data de 26 Mai 1828, un adolescent a aparut parca de nicaieri pe strazile orasului german Nurenberg. Acesta purta asupra sa o scrisoare adresata unui capitan de cavalerie. Anonimul autor al acesteia scria ca baiatul fusese lasat in custodia sa pe data de 7 octombrie 1812, data de la care tanarul nu a iesit din casa acestuia nici macar odata. Baiatul al carui nume era Kaspar Hauser declara ca a fost tinut inchis intr-o camera de doi metri lungime si un metru jumatate latime. Conform zvonurilor vremii, tanarul Hauser era insasi printul ereditar al casei de Baden, nascut in aceeasi perioada si declarat mort la nastere. Dupa aceste zvonuri Kauser a fost ucis dupa ce un necunoscut l-a injunghiat cu un cutit cu lama otravita. Pe patul de moarte Kaspar Hauser a afirmat ca cel care l-a ucis era una si aceeasi persoana cu cel care l-a rapit.
6. Fulcanelli
Fulcanelli (1839-?1953) este pseudonimul celui mai faimos alchimist francez a carui adevarata identitate a ramas necunoscuta si care a actionat la sfarsitul secolului 19. Viata si realizarile sale sunt acoperite de multe mistere – insasi numele sau ajungand un brand printre fenomenele culturale ale vremii. Una dintre cele mai extravagante relatari este aceea in care discipolul sau devotat Eugene Canseliet a transformat cu success 100 de grame de plumb in aur pur folosindu-se de o mica cantitate de “Praf al Proiectiilor”, substanta daruita lui de catre ilustrul sau maestru. Se crede, de asemenea, ca spre sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial, Abwehr-ul, temutul serviciu secret german a declansat o vanatoare fara rezultat pe urmele lui Fulcanelli, despre care acestia credeau ca ar detine secretul realizarii armelor nucleare. Fulcanelli s-a intalnit mai apoi cu un fizician francez caruia i-a dezvaluit ca arma atomica a mai fost folosita contra umanitatii, undeva in trecutul indepartat al planetei. Conform declaratiilor lui Canseliet, ultima sa intalnire cu Fulcanelli a avut loc in anul 1953 undeva in Spania, intr-un castel din munti. Cand l-a intalnit pentru prima oara pe Fulcanelli acesta avea in jur de 80 de ani, in timp ce la ultima lor intalnire, Fulcanelli ar fi trebuit sa aiba varsta 114 ani, nu 50 asa cum arata si cum pretindea.. Acest fapt a dus la ipoteza ca Fulcanelli ar fi descoperit faimosul Elixir al Tineretii, indelung cautat de alchimisti.

Citeste continuarea in pagina a 2a

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase